Γαλλία: Το 60% λέει «stop» στις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων»
Αυξάνεται, σύμφωνα με δημοσκόπηση, το ποσοστό εκείνων που θέλουν να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις των κίτρινων γιλέκων
Έξι στους δέκα Γάλλους θα ήθελαν να σταματήσουν οι εβδομαδιαίες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας των «κίτρινων γιλέκων», σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Η διαδικτυακή δημοσκόπηση της εταιρείας Elabe δείχνει ότι το ποσοστό εκείνων που θέλουν να σταματήσουν οι διαδηλώσεις αυξήθηκε στο 60%, από 56% που ήταν τον Φεβρουάριο.
Ένα σημαντικό ποσοστό πάντως, το υπόλοιπο 40%, πιστεύει ότι τα «κίτρινα γιλέκα» πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Ένας στους δύο Γάλλους (ποσοστό 50%) είπε ότι στηρίζει ή «συμπαθεί» το κίνημα αυτό.
Οι περισσότεροι «συμπαθούντες» προέρχονται από την εργατική και μεσαία τάξη (ποσοστά 66% και 52% αντίστοιχα).
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.