Πορτρέτα του ίδιου χαρίζουν οι ξένοι ηγέτες στον Τραμπ

Πορτρέτα του ίδιου χαρίζουν οι ξένοι ηγέτες στον Τραμπ

Αποκαλύφθηκαν τα δώρα που έλαβε φέτος ο αμερικανός πρόεδρος και όπως φαίνεται κυριαρχούν τα πορτρέτα του σε διάφορες μορφές - Τα δώρα γίνονται συνήθως κατόπιν συμβουλής από το γραφείο του

donald-trump-ena
Κυρίως πορτρέτα του ίδιου ήταν φέτος τα δώρα που χάρισαν οι ξένοι ηγέτες στον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, όπως αποκάλυψε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που προτίμησαν να χαρίσουν στον πρόεδρο των ΗΠΑ ένα προρτρέτο του, οποιασδήποτε μορφής, φωτογραφία, πίνακα, ή άλλο, κατόπιν συμβουλής των αμερικανών αξιωματούχων που είναι επιφορτισμένοι με την τήρηση του συγκεκριμένου πρωτοκόλλου.

Ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα χάρισε στον Ντόναλντ Τραμπ ασπρόμαυρες φωτογραφίες του ίδιου στην Νέα Υόρκη γύρω στο 1985, τραβηγμένες από τον Πολωνό φωτογράφο Τσέζλα Τσαπλίνσκι.

Ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς του χάρισε ένα πορτρέτο αξίας 920 δολαρίων του Ντόναλντ Τραμπ που χαμογελά και φορά κόκκινη γραβάτα. Ο Αμπάς χάρισε και στην Μελάνια Τραμπ ένα πορτρέτο της.

Ο πρωθυπουργός του Βιετνάμ Ξουάν Πουκ επίσης χάρισε στον Ντόναλντ Τραμπ ένα έργο τέχνης που τον απεικονίζει, το «Πορτρέτο του προέδρου Τραμπ που χαμογελά και σηκώνει το αριστερό του χέρι στην αμερικανική σημαία», αξίας 1.880 δολαρίων.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου έκανε τη διαφορά, καθώς επέλεξε να χαρίσει στον Τραμπ ένα κλασικό κόμικ του Τεν Τεν, ενώ ο πρωθυπουργός του Καναδά χάρισε στον Τραμπ μια φωτογραφία του κατά την διάρκεια δείπνου προς τιμήν του πατέρα του, το 1981.

trump-ten-ten


Συνολικά τα δώρα που έλαβε ο Τραμπ ήταν αξίας 140.000 δολαρίων με τους Σαουδάραβες ηγέτες και τους ηγέτες των χωρών του Περσικού Κόλπου να χαρίζουν τα ακριβότερα δώρα στον αμερικανό πρόεδρο, συνολικής αξίας 24.000 δολαρίων.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος της Κίνας Ξι Ζιπίνγκ χάρισε στον πρόεδρο και την Μελάνια μία καλλιγραφία αξίας 14.400 δολαρίων, ενώ ο πρίγκιπας του Άμπου Ντάμπι του χάρισε ένα μπρούτζινο γλυπτό αξίας 3.700 δολαρίων.

Όλα τα δώρα που λαμβάνει ο Τραμπ ή άλλο μέλος της οικογένειάς του καταλήγουν στο Εθνικό Αρχείο των ΗΠΑ, καθώς ο ίδιος απαγορεύεται να κρατήσει κάποιο, εκτός και αν το πληρώσει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης