Μέρκελ: «Θέλουμε ένα ομαλό Brexit», ενώ λαμβάνει μέτρα για άτακτη έξοδο

Μέρκελ: «Θέλουμε ένα ομαλό Brexit», ενώ λαμβάνει μέτρα για άτακτη έξοδο

«Πρέπει να προετοιμαστούμε και έχουμε συζητήσει μεταξύ μας ότι θα βρισκόμαστε σε στενή επικοινωνία», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας

20637527
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα 16 κρατίδια λαμβάνουν μέτρα προστασίας για ένα άτακτο Brexit, όμως το Βερολίνο συνεχίζει να εργάζεται για να διασφαλίσει ότι η Βρετανία θα εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση με μια αμοιβαία συμφωνία.

«Σχετικά με το θέμα της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όλοι μας συμφωνούμε ότι θέλουμε μια ομαλή αποχώρηση, δεν εργαζόμαστε επί του σεναρίου (ενός Brexit) που θα λάμβανε χώρα χωρίς κανόνες» επισήμανε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης σε δημοσιογράφους, έπειτα από μια συνάντηση που είχε με πρωθυπουργούς γερμανικών κρατιδίων.

«Εντούτοις, πρέπει να προετοιμαστούμε και έχουμε συζητήσει μεταξύ μας ότι θα βρισκόμαστε σε στενή επικοινωνία κι ότι είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε εκ νέου (ακόμα και) την τελευταία στιγμή. Όμως, ο στόχος μας είναι άλλος, να επιτύχουμε μια ομαλή έξοδο» υπογράμμισε η Άγγελα Μέρκελ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης