Τραμπ: Εριστικός και επιθετικός στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τις εκλογές

Τραμπ: Εριστικός και επιθετικός στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τις εκλογές

 «Ελπίζω να συνεργαστώ με τους Δημοκρατικούς», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Χαρακτήρισε τους μετανάστες ως μια «εισβολή» - Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, ανέφερε: «Νομίζω ότι οι άνθρωποι με συμπαθούν» -  Προανήγγειλε αλλαγές στην κυβέρνηση - Αρπάχτηκε με δημοσιογράφο του CNN

tra_09
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ελπίζει να συνεργαστεί με τους Δημοκρατικούς στους τομείς όπως τις υποδομές, τις τιμές των φαρμάκων, στο εμπόριο και την οικονομία κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο αναφορικά με το αποτέλεσμα των εκλογών.

Όπως επισήμανε, έχει πολλά κοινά με τους Δημοκρατικούς στο κλάδο των υποδομών και πως οι δύο πλευρές επιθυμούν να εργαστούν για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Παράλληλα τόνισε ότι η ήττα Ρεπουμπλικανών υποψηφίων οφείλεται στο γεγονός ότι δεν στήριξαν την προεκλογική του εκστρατεία.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, τι θα έκανε αν οι Δημοκρατικοί ζητούσαν να δουν τις φορολογικές του δηλώσεις και τις επιστροφές φόρου του, ο ίδιος απάντησε:

«Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τις φορολογικές δηλώσεις» και οι επιστροφές του είναι υπερβολικά περίπλοκες και υποβάλλονται σε επεξεργασία από κορυφαίες επιχειρήσεις.

Επίσης, ο πρόεδρος της Αμερικής τόνισε ότι «η εταιρεία του και οι επιχειρήσεις του είναι τεράστιες και συνεχώς ελέγχονται» - την ίδια δικαιολογία που είχε αναφέρει και πριν από δύο χρόνια: «Και είναι μια πολύ μεγάλη εταιρεία, πολύ μεγαλύτερη από ό, τι μπορείτε να καταλάβετε».

Οι μετανάστες ήταν μια «εισβολή»

Σε επίθεση δημοσιογράφου του CNN , που τον χαρακτήρισε «αγενή και απαίσιο άνθρωπο», ως προς τη στάση του απέναντι στους μετανάστες, ο Τραμπ απάντησε:

Οι μετανάστες ήταν μια «εισβολή», ενώ συμπλήρωσε:

«Νομίζω ότι πρέπει να με αφήσετε να οδηγήσω αυτή τη χώρα και εσείς να οδηγήσετε το CNN».

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ανέφερε, επίσης ότι θα συνεχίσει να πιέζει για την ανέγερση ενός τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, τονίζοντας ότι «χρειαζόμαστε το τείχος».

Πρόσθεσε ότι δεν αποκλείει μια «παράλυση» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με αφορμή τη χρηματοδότηση αυτού του τείχους. Και προειδοποίησε ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα επιρρίψει την ευθύνη στους Δημοκρατικούς.

Στη συνέχεια, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι δεν ανησυχεί για τη Ρωσία επειδή είναι μια «φάρσα».

«Η έρευνα Μιούλερ για την ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές κάνει κακό στη χώρα» 

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε, επίσης, ότι θα μπορούσε να τερματίσει ανά πάσα στιγμή τις έρευνες του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για την φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016 επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπάρχει καμία συνέργεια, ενώ αρνήθηκε να δώσει απάντηση για το μέλλον του υπουργού Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς και του υφυπουργού Ροντ Ρόζεσταϊν.

Αναφερόμενος στον Ρόμπερτ Μιούλερ τόνισε:

«Πρέπει να τελειώσει, επειδή είναι πολύ κακή για τη χώρα μας», είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

«Θα μπορούσα να την τερματίσω όποτε ήθελα, αλλά δεν το έκανα», είπε σε ερώτηση αν θα απολύσει τον Μιούλερ.

«Δεν υπάρχει καμία συνέργεια» επέμεινε. «Ξοδεύουν πολλά χρήματα. Αλλά θα το αφήσω. Θα μπορούσα να την τερματίσω τώρα», τόνισε, δηλώνοντας ότι «δεν ανησυχεί» για την έρευνα αυτή. «Είναι μια φάρσα» τόνισε, επαναλαμβάνοντας το χαρακτηρισμό του περί «κυνήγι μαγισσών».

Παράλληλα εξήρε την δουλειά του υπουργού Εσωτερικών Ράιαν Ζίνκι.

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι με συμπαθούν»

Ερωτηθείς για το τι συμπέρασμα έβγαλε από το εκλογικό αποτέλεσμα, ο Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε:

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι με συμπαθούν. Νομίζω ότι στους ανθρώπους αρέσει η δουλειά που κάνω».

Ερωτηθείς να σχολιάσει τις απώλειες των εκλογών - τις οποίες ο ίδιος αρνείται - ανέφερε:

«Νόμιζα ότι ήταν πολύ κοντά σε μία ολοκληρωμένη νίκη. Όταν το βλέπουμε από τη σκοπιά της διαπραγμάτευσης».

Σε ερώτηση αν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τον κάλεσε για να τον συγχαρεί και αν θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα σε εκδηλώσεις στη Γαλλία, για την επέτειο του τέλους του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, ο ίδιος απάντησε:

«Δεν νομίζω ότι διαθέτουμε χρόνο για τη συνάντηση ... θα έχουμε μόνο ένα γεύμα...».

Ξανά υποψήφιος ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε,  επίσης, ότι ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς συμφώνησε να είναι ξανά υποψήφιος μαζί του στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν το κόμμα των Ρεπουμπλικανών υποστηρίζει τους λευκούς εθνικιστές, ο Αμεριακανός πρόεδρος απάντησε:

«Αυτή η ερώτηση είναι πολύ ρατσιστική», ενώ δε δίστασε να  χαρακτηρίσει το δημοσιογράφο που έθεσε αυτή την ερώτηση ως «απαίσιο άνρωπο».

Αρπάχτηκε με δημοσιογράφο του CNN

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Τζιμ Ακόστα, ο οποίος καθόταν στην πρώτη σειρά, ήθελε να κάνει ακόμη μία ερώτηση, όμως ο Αμερικανός πρόεδρος δεν επιθυμούσε με τίποτα να τον ακούσει.

Η υπάλληλος του Λευκού Οίκου που μοιράζει το μικρόφωνο επιχείρησε να το πάρει από τα χέρια του Αμερικανού δημοσιογράφου. Αυτός αρχικά αντιστάθηκε αλλά στο τέλος αναγκάστηκε να το παραδώσει.

Εν συνεχεία, ο Τραμπ άρχισε να τον «στολίζει».

«Είναι ντροπή για το CNN να έχει ένα τύπο σαν και εσένα στο δυναμικό του. Είσαι αγενέστατος, απαίσιος», φώναζε ο Αμερικανός πρόεδρος για να συνεχίσει.

«Οταν μεταδίδεις fake news, όπως άλλωστε κάνει το CNN, να ξέρεις ότι εσύ είσαι ο εχθρός του λαού. Κάθισε, λοιπόν, κάτω σε παρακαλώ».

Στις αρχές του επόμενου έτους αναμένει συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε, ακόμη, ότι αναμένει να συναντηθεί με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν κάποια στιγμή στις αρχές του επόμενου έτους και πως μια συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο και αξιωματούχων της Βόρειας Κορέας θα προγραμματιστεί εκ νέου.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι τώρα στον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η κατάσταση με τη Βόρεια Κορέα. Πιστεύουμε ότι πηγαίνει καλά. Δεν θα βιαστούμε», τόνισε.

«Οι κυρώσεις είναι σε εφαρμογή... θα ήθελα να άρω τις κυρώσεις, αλλά αυτοί (η Βόρεια Κορέα) πρέπει να ανταποκρίνονται», πρόσθεσε.

Θα υπάρξουν αλλαγές στις κορυφαίες θέσεις της κυβέρνησής του

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προανήγγειλε, ότι θα υπάρξουν αλλαγές στις κορυφαίες θέσεις της κυβέρνησής του, όμως «τίποτα το μνημειώδες», όπως είπε χαρακτηρστικά.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε «πολύ, πολύ ικανοποιημένος» με το επιτελείο του, στο μεγαλύτερο μέρος του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης