Μπριζίτ Μακρόν: Λαμπερή με κόκκινο φόρεμα υποδέχθηκε τη βασίλισσα της Νορβηγίας

Μπριζίτ Μακρόν: Λαμπερή με κόκκινο φόρεμα υποδέχθηκε τη βασίλισσα της Νορβηγίας

Για μια ακόμα φορά η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας επέλεξε να φορέσει μια δημιουργία του αγαπημένου της οίκου Louis Vuitton, αλλά σε κόκκινο χρώμα για να τιμήσει τη σημαία της Νορβηγίας

brigitte-queen
Η Μπριζίτ Μακρόν υποδέχθηκε τη Δευτέρα το πρωί τη βασίλισσα Σόνια της Νορβηγίας στο Λύκειο Κορνέιγ της Ρουέν, στη βορειοδυτική Γαλλία. Το Λύκειο της Ρουέν γιορτάζει τα 100 χρόνια συνεργασίας του με τη Νορβηγία, υποδεχόμενο κάθε χρόνο Νορβηγούς μαθητές που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε πανεπιστήμια της Γαλλίας.

Η 81χρονη βασίλισσα έφθασε το Σάββατο στη Γαλλία συνοδευόμενη από την Iselin Nybø, υπουργό Παιδείας και Έρευνας της Νορβηγίας αλλά και από 300 Νορβηγούς, που υπήρξαν στο παρελθόν μαθητές του Λυκείου Κορνέιγ. Στο πλευρό της Μπριζίτ Μακρόν ήταν η Γαλλίδα υπουργός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας, Φρεντερίκ Βιντάλ.

Στα 100 χρόνια συνεργασίας του Λυκείου Κορνέιγ με τη Νορβηγία περισσότεροι από 700 Νορβηγοί μαθητές ολοκλήρωσαν ένα μέρος των σπουδών τους στο παραπάνω Λύκειο προκειμένου να συνεχίσουν σε κάποιο γαλλικό πανεπιστήμιο.

Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας «έκλεψε» για ακόμα μία φορά τις εντυπώσεις με την κομψή της εμφάνιση, καθώς επέλεξε να φορέσει ένα φόρεμα του αγαπημένου της οίκου Louis Vuitton σε κόκκινο χρώμα, τιμώντας έτσι τη σημαία της Νορβηγίας, στην οποία κυριαρχεί το κόκκινο και αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι ξέρει να χρησιμοποιεί καλά τη «διπλωματία της μόδας».

Πριν την συνάντησή της με την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας η βασίλισσα Σόνια συναντήθηκε με τον δήμαρχο της Ρουέν, Υβόν Ρομπέρ, στο δημαρχείο της πόλης ενώ το μεσημέρι της ίδιας μέρας αντιπροσωπείες των δύο χωρών υπέγραψαν συμφωνίες συνεργασίας στους τομείς της εκπαίδευσης, της καινοτομίας, της επιστημονικής έρευνας και του πολιτισμού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης