Τερέζα Μέι: Διασφαλισμένα τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών, με ή χωρίς συμφωνία

Τερέζα Μέι: Διασφαλισμένα τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών, με ή χωρίς συμφωνία

«Μη αποδεκτή» η απόρριψη των βρετανικών προτάσεων σε αυτό το τελευταίο στάδιο της διαπραγμάτευσης, δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, στέλνοντας μήνυμα στις Βρυξέλλες

may
Για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων που αφορούν τους Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο δεσμεύτηκε σε επίσημη δήλωσή της η Τερέζα Μέι, μετά την αρνητικό τροπή που φέρεται να έχουν λάβει οι διαπραγματεύσεις για το Brexit. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η Βρετανίδα πρωθυπουργός, «με ή χωρίς συμφωνία, τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών είναι διασφαλισμένα».

Η Τερέζα Μέι, ωστόσο, αναφέρθηκε με αυστηρό ύφος προς τους Ευρωπαίους συνομιλητές της, λέγοντας πως «η επιστροφή των βρετανικών προτάσεων και η απόρριψή τους ασυζητητί, σε αυτό το τελευταίο στάδιο των διαπραγματεύσεων, είναι μη αποδεκτή». Πρόσθεσε δε, ότι για να ξεκολλήσει η διαδικασία, θα πρέπει πλέον οι Βρυξέλλες να λάβουν πολύ συγκεκριμένες δεσμεύσεις και να δώσουν εγγυήσεις.

Νωρίτερα, σε επίσημη δήλωσή του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, είχε τονίσει πως είναι πιθανός ένας καλός συμβιβασμός για όλους, λέγοντας ωστόσο ότι το βρετανικό σχέδιο για την έξοδο πρέπει στην ουσία να ανασυσταθεί. Επέμεινε, ωστόσο, ότι κοινή βούληση των δύο πλευρών, είναι η ελαχιστοποίηση των συνεπειών του Brexit.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης