Πρωτοφανής επίθεση Μακρόν: Οι ηγέτες της καμπάνιας υπέρ του Brexit είναι ψεύτες

Πρωτοφανής επίθεση Μακρόν: Οι ηγέτες της καμπάνιας υπέρ του Brexit είναι ψεύτες

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αποκάλεσε «ψεύτες» τους επικεφαλής της καμπάνιας υπέρ του Brexit – Σκληρή γραμμή Μακρόν έναντι της Μεγάλης Βρετανίας 

macron__6_
Μια πρωτοφανή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, κατά των επικεφαλής της καμπάνιας υπέρ του Brexit, τους οποίους αποκάλεσε «ψεύτες».

Στο κλείσιμο της άτυπης συνόδου κορυφής της ΕΕ, στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, ο Μακρόν τόνισε: «Το Brexit είναι επιλογή του Βρετανικού λαού... που καθοδηγήθηκε από εκείνους που προέβλεψαν εύκολες λύσεις. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ψεύτες. Έφυγαν την επόμενη μέρα ώστε να μην χρειάζεται να τη διαχειριστούν», ανέφερε.

Ο Γάλλος πρόεδρος διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί μια συμφωνία για το Brexit που θα υπονόμευε την ΕΕ και την ακεραιότητά της.

«Η πρώτη μου επιθυμία είναι να μείνουμε ενωμένοι και να έχουμε οι 27 μια κοινή προσέγγιση. Είναι βασικό. Το δεύτερο είναι να μείνουμε συνεπείς. Πρέπει να βρεθεί λύση. Το τρίτο ζήτημα είναι ότι θα πρέπει να έχουμε μια πραγματική συμφωνία αποχώρησης μέχρι το Νοέμβριο», δήλωσε ο Μακρόν, σχολιάζοντας την Τερέζα Μέι.

«Κάποιοι πιστεύουν ότι οι Βρετανοί πρέπει να υποφέρουν»

Πάντως, το ζήτημα του Brexit προκαλεί διχασμό στους «27» καθώς ορισμένοι ηγέτες ζητούν συμβιβασμό και από τις δύο πλευρές τόσο στο ζήτημα των συνόρων με την Ιρλανδία όσο και στο ζήτημα του μελλοντικού πλαισίου εμπορικής συμφωνίας, ενώ ορισμένοι άλλοι, όπως ο Μακρόν, κρατούν πιο σκληρή γραμμή.

Ο εθνικιστής πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν «κάρφωσε» τον Γάλλο πρόεδρο, λέγοντας ότι υπάρχει ένα γκρουπ πρωθυπουργών που πιστεύουν ότι «οι Βρετανοί πρέπει να υποφέρουν», προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν είναι αυτής της προσέγγισης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης