Σύνοδος στην Αυστρία: Σχεδόν ομόφωνα στηρίζουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες το αίτημα νέου δημοψηφίσματος για το Brexit!

Σύνοδος στην Αυστρία: Σχεδόν ομόφωνα στηρίζουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες το αίτημα νέου δημοψηφίσματος για το Brexit!

Έξι μήνες πριν από την προγραμματισμένη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, πληθαίνουν οι φωνές που προτρέπουν τους Βρετανούς να... το ξανασκεφτούν

summit
Το αίτημα για τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος στη Βρετανία με θέμα την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκει «σχεδόν ομόφωνη στήριξη» από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε την Πέμπτη ο Μαλτέζος πρωθυπουργός Τζόζεφ Μουσκάτ.

Μιλώντας στο BBC Radio, στο πλαίσιο της άτυπης Συνόδου Κορυφής που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, ο κ. Μουσκάτ είπε χαρακτηριστικά: «Θα θέλαμε να συμβεί το αδύνατο, δηλαδή να πραγματοποιηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο ένα ακόμη δημοψήφισμα. Νομίζω ότι η πλειοψηφία των ηγετών θα έβρισκε θετική την πιθανότητα οι Βρετανοί πολίτες να επανεξετάσουν τα πράγματα μέσα στο υπάρχον πλαίσιο, να δουν τι ακριβώς περιλαμβάνει η διαπραγμάτευση, να ενημερωθούν για τις επιλογές τους και έπειτα να αποφασίσουν μια και καλή».

Το αίτημα του Μουσκάτ για ένα δεύτερο δημοψήφισμα επανέλαβε μιλώντας σε βρετανικά ΜΜΕ και ο Τσέχος πρωθυπουργός, Αντρέι Μπάμπις.

Όπως εξήγησε ο Μπάμπις, η απόφαση που πήραν οι Βρετανοί υπέρ του Brexit το 2016 τον σόκαρε. «Είμαι πολύ στενοχωρημένος για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ. Ίσως θα ήταν καλή ιδέα να γίνει άλλο ένα δημοψήφισμα. Στο μεταξύ ο κόσμος μπορεί να έχει αλλάξει γνώμη και έτσι το πρόβλημα του Brexit θα λυνόταν πολύ γρήγορα» είπε ο Μπάμπις στο BBC.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, έξι μόλις μήνες πριν από την προγραμματισμένη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, αυξάνονται ολοένα και περισσότερο οι φωνές που ζητούν τη διεξαγωγή ενός νέου δημοψηφίσματος, και οι οποίες προέρχονται κυρίως από τον πολιτικό χώρο του κέντρου.

Η εκστρατεία για ένα νέο δημοψήφισμα χαίρει σημαντικής οικονομικής στήριξης από πλούσιους χορηγούς, συμπεριλαμβανομένου του Τζορτζ Σόρος, ο οποίος χρηματοδοτεί εκδηλώσεις για την παραμονή της Βρετανίας σε κάθε γωνιά της χώρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης