Eπιστήμονες ανακάλυψαν τρία νέα είδη θαλάσσιων ζώων, τα οποία ανήκουν στην οικογένεια των σαλιγκαριών της θάλασσας.
Η ανακάλυψη έγινε σε μια από τις βαθύτερες τάφρους της Γης, την τάφρο της Atacama, στον Ειρηνικό Ωκεανό και τα νέα είδη, τα οποία προς το παρόν ξεχωρίζονται ως ροζ, μπλε και μωβ, εθεάθησαν να κολυμπάνε 6,5 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα παράξενα, ανατριχιαστικά είδη καταφέρνουν να επιβιώσουν σε τόσο μεγάλο βάθος χάρη στο ζελατινώδες σώμα τους, το οποίο χωρίς την υπερβολική πίεση και το κρύο είναι εξαιρετικά εύθραυστο και δεν θα επιβίωνε στην επιφάνεια της θάλασσας.
Όπως σημείωσε με τις δηλώσεις του ο Dr Thomas Linley από το Πανεπιστήμιο του Newcastle: «Τα θαλάσσια σαλιγκάρια διαθέτουν κάτι που τους επιτρέπει να προσαρμόζονται στη ζωή σε τέτοιο βάθος».
Κλείσιμο
Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Μακριά από το στόχαστρο άλλων ψαριών είναι ελεύθερα από κυνηγούς και ανταγωνιστές. Όπως δείχνει το υλικό που συγκετρώσαμε, υπάρχουν πολλά ασπόνδυλα θύματα κάτω εκεί και το θαλάσσιο σαλιγκάρι είναι ο κορυφαίος θηρευτής, καθώς φαίνεται να είναι αρκετά δραστήριο και να τρέφεται πολύ καλά».
Το 1981, μια ελληνική εταιρεία αποφάσισε να μπει σε έναν χώρο που μέχρι τότε ανήκε σχεδόν αποκλειστικά στις εισαγωγές προϊόντων από το εξωτερικό. Πρόθεσή της να δημιουργήσει μια 100% ελληνική πρόταση, βασισμένη στην άριστη ποιότητα, τη μοναδικότητα και την καινοτομία. Αυτή ήταν η αρχή της ΜΕΓΑ.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.