Η Βόρεια Κορέα «έκλεισε» τα 70: Χωρίς βαλλιστικούς πυραύλους αλλά με... Ντεπαρντιέ η φετινή στρατιωτική παρέλαση

Η Βόρεια Κορέα «έκλεισε» τα 70: Χωρίς βαλλιστικούς πυραύλους αλλά με... Ντεπαρντιέ η φετινή στρατιωτική παρέλαση

Ο Γάλλος σταρ ήταν ανάμεσα στο πλήθος που παρακολούθησε τους εορτασμούς - Μακρινό παρελθόν πια οι μύδροι που εξαπέλυε ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατά των ΗΠΑ στην καθιερωμένη του ομιλία

korea_parelasi_arthro
Χωρίς διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους (σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές) αλλά με... Ντεπαρντιέ γιόρτασε φέτος η Βόρεια Κορέα τα 70 της γενέθλια.

Κάθε χρόνο, η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση από την ίδρυση της χώρας μπαίνει στο μικροσκόπιο των διεθνών ΜΜΕ, που προσπαθούν να εκτιμήσουν από τις εικόνες που κυκλοφορούν το ακριβές μέγεθος του οπλοστασίου της Πιονγκγιάνγκ.

Οι εκτιμήσεις ορισμένων αναλυτών ότι φέτος ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα κρατούσε πιο χαμηλό προφίλ, μετά τη σύνοδό του με τον Αμερικανό πρόεδρο, μάλλον επιβεβαιώθηκαν.




Όπως μεταδίδει το BBC, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης επέλεξε φέτος να μην επιδείξει τους πυραύλους ICBM που διαθέτει ακόμα η Βόρεα Κορέα, προφανώς για να μην προκαλέσει τον Αμερικανό ομόλογό του. Επίσης, δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Κιμ Γιονγκ Ουν απευθύνθηκε φέτος με ομιλία στους συγκεντρωμένους πολίτες, όπως έκανε τις περασμένες χρονιές, εξαπολύοντας μύδρους κατα των ΗΠΑ και γενικότερα της Δύσης.

Κλείσιμο


Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρόλο που η φετινή παρέλαση ήταν πιο... φτωχική στρατιωτικά,  το κλίμα της περιγράφεται από τα διεθνή ΜΜΕ ως «πιο κεφάτο», ενώ ανάμεσα στο κοινό υπήρχε και ένας διεθνής... σταρ. Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ έφτασε εχθές στην Πιονγκγιάνγκ και ήταν ανάμεσα στο πλήθος που παρακολούθησε την παρέλαση.

Το enfant terrible του Γαλλικού Σινεμά ήθελε πιθανόν να παρακολουθήσει ινγκόγκνιτο τους εορτασμούς, αφού έδειξε ενόχληση  όταν τον φωτογράφισαν ρεπόρτερ και αρνήθηκε να μιλήσει σε οποιονδήποτε δημοσιογράφο.

nteparntie


korea_parelasi_mesa
korea_parelasi_mesa2
korea_parelasi_mesa3
korea_parelasi_mesa4
korea_parelasi_mesa5
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης