Θύμωσαν οι Τουρκοκύπριοι για την άρνηση των ΥΠΕΞ Ολλανδίας και Γαλλίας να τους συναντήσουν

akinci

Οι δύο υπουργοί επισκέφθηκαν πρόσφατα τη Λευκωσία

Ενοχλημένοι είναι οι Τουρκοκύπριοι, για την άρνηση των υπουργών εξωτερικών της Γαλλίας και της Ολλανδίας, να συναντηθούν μαζί τους, κατά τη διάρκεια επίσκεψης τους στη Λευκωσία.

Ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μπαρίς Μπουρτζιού, δήλωσε πως η άρνηση του Ολλανδού και του Γάλλου υπουργού εξωτερικών να συναντηθούν με τον «ομόλογο» τους στα κατεχόμενα και τον Μουσταφά Ακιντζί είναι μη αποδεκτή.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Μπουρτζιού αναφέρει ότι σε μια σημαντική περίοδο όπου γίνεται η αξιολόγηση του Κυπριακού από τον ΓΓ του ΟΗΕ αλλά και του μέλλοντος της UNFICYP (Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ) στην Κύπρο, η μη συνάντηση των υπουργών εξωτερικών της Ολλανδίας και της Γαλλίας κατά την επίσκεψή τους στην Κύπρο, με την τουρκοκυπριακή πλευρά «που είναι η μία από τις δύο ίσες πλευρές, υποκύπτοντας στις πιέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς, δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει αποδεκτό».

Η Ολλανδία και η Γαλλία δεν είναι απλές χώρες, είναι σημαντικές χώρες μέλη της ΕΕ και επιπλέον, η Γαλλία είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, πρόσθεσε ο κ. Μπουρτζιού.
«Θέλουμε να γνωρίζουν κάποιες χώρες μέλη της ΕΕ που λένε με κάθε ευκαιρία ότι θέλουν να βοηθήσουν στην επίλυση του Κυπριακού, ότι οι μονομερείς επαφές τους με την ελληνοκυπριακή πλευρά, μη λαμβάνοντας υπόψη την τουρκοκυπριακή πλευρά, δεν συμβάλλουν καθόλου στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος».

Έκανε δε λόγο «για άδικη κατάσταση που ενθαρρύνει περισσότερο προς την κατεύθυνση της μη λύσης την ελληνοκυπριακή πλευρά, η οποία δεν είναι έτοιμη να μοιραστεί με τους Τουρκοκύπριους την εξουσία και τον φυσικό πλούτο και προσπαθεί να διατηρήσει το υφιστάμενο στάτους κβο».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

8660658

Ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τη μέθοδο σε ύποπτους που βρίσκονταν υπό κράτηση καθώς ο εικονικός πνιγμός φάνηκε αναποτελεσματικός ως μέθοδος βασανισμού – Η πρόταση εγκαταλείφθηκε καθώς δεν ζητήθηκε έκδοση νομικής απόφασης

tsavou

Ο Τσαβούσογλου, ο οποίος παρουσίασε στους βουλευτές τον προϋπολογισμό του υπουργείου του, παρέλειψε μερικά τμήματα του κειμένου όταν μίλησε, περιλαμβανομένης της αναφοράς στη Σαουδική Αραβία 

000_1AF0QU

Σε αναμμένα κάρβουνα η βρετανίδα πρωθυπουργός μετά τη διαρροή εγγράφου που λέει ότι  Ευρώπη θα έχει τον ολοκληρωτικό έλεγχο της Βρετανίας μετά το Brexit - Στις 4 ώρα Ελλάδας το κρίσιμο υπουργικό