Απίστευτο: Παραπονέθηκε για θόρυβο από γειτονικό τζαμί και καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλακή!

Απίστευτο: Παραπονέθηκε για θόρυβο από γειτονικό τζαμί και καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλακή!

Το περιστατικό συνέβη στην Ινδονησία και η γυναίκα καταδικάστηκε για βλασφημία

mosque
Κάθειρξη 18 μηνών επέβαλε σε μια γυναίκα ένα δικαστήριο στην Ινδονησία, μετά την καταδίκη της για «προσβολή του Ισλάμ» και βλασφημία.

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, αιτία αυτής της αυστηρής ποινής ήταν απλώς ένα παράπονο που διατύπωσε η γυναίκα, μια 44χρονη Βουδίστρια κινεζικής καταγωγής, σε ένα τζαμί κοντά στο σπίτι της στη Βόρεια Σουμάτρα, σχετικά με την ένταση του καλέσματος των πιστών σε προσευχή, που επαναλαμβάνεται πέντε φορές τη μέρα.

Η γυναίκα, θεωρώντας ότι τα ηχεία από τα οποία καλούσε ο ιμάμης σε προσευχή τον κόσμο είχαν υψηλότερη ένταση από το κανονικό, ακολούθησε την τυπική οδό και υπεβαλε τα παράπονά της σε έγγραφη μορφή στο τζαμί. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι τοπικές αρχές και η γυναίκα συνελήφθη, αφού ο χαρακτηρισμός του καλέσματος σε προσευχή ως «θορύβου» θεωρείται βλασφημία, σύμφωνα με τη νομοθεσία της χώρας με τον μεγαλύτερο πληθυσμό μουσουλμάνων παγκοσμίως.

Ακούγοντάς την ποινή της εχθές στο δικαστήριο, η 44χρονη γυναίκα ξέσπασε σε κλάμματα και οδηγήθηκε απευθείας στη φυλακή. Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της, η πελάτισσά του προτίθεται να ασκήσει έφεση, ωστόσο πολλοί πιστεύουν ότι έχει λίγες πιθανότητες να δικαιωθεί. Σύμφωνα με ακτιβιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα, η αυστηρή νομοθεσία περί βλασφημίας της χώρας χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια κατά κόρον για τον εκφοβισμό μειονοτήτων και την καταπίεση της θρησκευτικής ελευθερίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης