Επίθεση στο Λίμπεκ: Γερμανός υπήκοος ιρανικής καταγωγής ο δράστης

Επίθεση στο Λίμπεκ: Γερμανός υπήκοος ιρανικής καταγωγής ο δράστης

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο 34χρονος δράστης δεν φαίνεται να ήταν ριζοσπαστικοποιημένος

germ
Η γερμανική αστυνομία έκανε γνωστό πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο άνδρας που τραυμάτισε σήμερα με μαχαίρι τους επιβάτες ενός λεωφορείου στην πόλη Λίμπεκ, στη βόρεια Γερμανία, ήταν πολιτικά ριζοσπαστικοποιημένος.

«Η ταυτότητα του δράστη επιβεβαιώθηκε: πρόκειται για έναν 34χρονο Γερμανό υπήκοο, κάτοικο του Λίμπεκ» ανέφερε η αστυνομία στο Twitter.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Luebecker Nachrichten, που δεν κατονόμασε τις πηγές της, ο άνδρας έχει καταγωγή από το Ιράν και ζούσε στο Λίμπεκ εδώ και χρόνια.

Αν και η γερμανική εφημερίδα μετέδωσε νωρίτερα ότι τουλάχιστον 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι δύο εξ αυτών σοβαρά, η αστυνομία και το γραφείο του εισαγγελέα με ανακοίνωσή τους επισήμαναν ότι «ο ακριβής αριθμός των τραυματιών παραμένει ασαφής. Δεν υπάρχουν νεκροί».

Οι αρχές εξήγησαν επίσης ότι ο δράστης ακινητοποιήθηκε από τους επιβάτες προτού συλληφθεί από την αστυνομία. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 13.47 τοπική ώρα (14.47 ώρα Ελλάδας).

«Το λεωφορείο ήταν γεμάτο από κόσμο» είπε επίσης η αστυνομία, προσθέτοντας ότι πυροτεχνουργοί εξετάζουν το σακίδιο που κρατούσε ο 34χρονος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης