Η Νέα Υόρκη «παγώνει» το μαύρο παγωτό γιατί επηρεάζει τον έλεγχο των γεννήσεων!

black_ice

Μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό αφυδάτωση, δυσκοιλιότητα 

Η Νέα Υόρκη παγώνει το «μαύρο παγωτό» επικαλούμενη λόγους υγείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail»,οι υγειονομικές αρχές της Νέας Υόρκης απαγόρευσαν την πώληση του μαύρου παγωτού με το επιχείρημα ότι ο ενεργός ξυλάνθρακας που εμπεριέχει, μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό αφυδάτωση, δυσκοιλιότητα αλλά και να επηρεάσει τον έλεγχο των γεννήσεων.

Ο ενεργός ξυλάνθρακας χρησιμοποιείται και σε χυμούς για να βοηθήσει στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο ενεργός ξυλάνθρακας παρεμβαίνει στη δράση φαρμάκων όπως των αντισυλληπτικών.Κατά συνέπεια αποδυναμώνει την αποτελεσματικότητά τους.

Για την γυναικολόγο Αλίσα Ντιουκ, ο ενεργός ξυλάνθρακας μπορεί να επηρεάσει τον έλεγχο των γεννήσεων.Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα και αφυδάτωση.

Λαμβάνοντας υπόψη τις προειδοποιήσεις των ειδικών,το υπουργείο Υγείας της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι ανακαλεί τα τρόφιμα που εμπεριέχουν ενεργό άνθρακα προειδοποιώντας ότι μπορεί να επηρεάσει τη φαρμακευτική αγωγή, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου των γεννήσεων.
Το μαύρο παγωτό εμπεριέχει ενεργό άνθρακα,ένα συστατικό που χρησιμοποιείται για την αποτοξίνωση του οργανισμού και χρησιμοποιείται στα νοσοκομεία.

Όπως επισημαίνει το επίμαχο δημοσίευμα,ο ενεργοποιημένος άνθρακας χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες στα νοσοκομεία για την αποτοξίνωση των ασθενών, κυρίως όσων έχουν πάρει υπερβολική δόση ναρκωτικών.Το συστατικό απορροφά τις τοξίνες από το στομάχι,μπορεί όμως και να απορροφήσει τις ουσίες των φαρμάκων.

«Αν τρώτε μαύρο παγωτό μία φορά το μήνα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.Αν όμως το τρώτε δύο φορές την ημέρα ή καθημερινά,τότε ναι, δεν θα πρέπει να βασίζεστε στα αντισυλληπτικά. Αν ανησυχείτε γι' αυτό, χρησιμοποιήστε προφυλακτικό», επισημαίνει η γυναικολόγος Αλίσα Ντιουκ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, το μαύρο παγωτό άρχισε να σερβίρεται αρχικά στο «Morgenstern’s Finest Ice Cream» στη Νέα Υόρκη, κατάστημα που προσφέρει και άλλες παράξενες γεύσεις όπως βανίλια μπέρμπον και λεμόνι εσπρέσο.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Chris

Ως προς τον βαθμό, της ενημέρωσης, προς τις γυναίκες, δηλαδή ότι η κατανάλωση μαύρου παγωτού, ακυρώνει την αντισύλληψη, το κατανοώ. Πρέπει να ξέρει ο άλλος, τι τρώει, και να παίρνει την ευθύνη. Αλλά, η απαγόρευση από τις αρχές, κάποιου φαγητού, που φαίνεται ότι δεν προκαλεί άλλες παρενέργειες μου κάνει για πολιτική ατζέντα. Δηλαδή, κάναμε αγώνα σου λένε οι πολιτικοί, ώστε να πείσουμε τις γυναίκες, να μην γεννοβολούνε. Δεν θα μας το χαλάσει τώρα αυτό, ένα παγωτό! και επειδή δεν έχουμε εμπιστοσύνη, στις γυναίκες, ότι θα είναι υπεύθυνες, ως προς το σώμα τους. Για αυτό, ας απαγορεύσουμε το μαύρο παγωτό, να είμαστε ήσυχοι!

Ντίνος

Στα σωστά Ελληνικά, το "birth control" (όπως πασιφανέστατα είναι το κείμενο στα Αγγλικά από όπου μεταφράστηκε) ΔΕΝ είναι "έλεγχος γεννήσεων", αλλά "αντισύλληψη"...

Άλλοι προσπαθούν να κάνουν παιδιά...

Άλλοι προσπαθούν να τα σκοτώσουν... Αυτά είναι... Ε, ρε μαύρο που θέλετε...

Είναι

προφανές ότι δεν διάβασες το άρθρο. Γιατί μπαίνεις στον κόπο να σχολιάσεις?

Το διαβασα.

Εσύ δεν το διάβασες. 1-0.

Πες

σε παρακαλώ στο 6χρονο ανιψάκι σου να βγεί απο το άθλιο μυαλό σου. Κρίμα είναι για το παιδί...

Όχι.

2-0.

Επίσης...

Θα διαβάσες φαντάζομαι τις αναφορές στα αντισυλληπτικά και το άγχος των αρχών μην τυχόν και γεννηθεί (Θεός φυλάξει!) κανένα παιδί... Σε αυτό αναφερόταν το παραπάνω σχόλιο. 3-0. Άνετα. Ούτε η Βραζιλία να ήσουν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

syria-refugee-thumb-large

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι ανήκουν σε οικογένειες ξένων ανδρών τζιχαντιστών και οι χώρες προέλευσης τους έχουν μπλοκάρει την επιστροφή τους επικαλούμενες φόβους εθνικής ασφάλειας

roma

Η Βιρτζίνια Ράτζι δήλωσε πως θέλει «να διαγράψει τα ονόματα δρόμων που ντροπιάζουν τη χώρα» - Πολιτικοί του Κινήματος Πέντε Αστέρων, από το οποίο προέρχεται η δήμαρχος, δεν έχουν καταδικάσει το φασιστικό παρελθόν της Ιταλίας

2