Η Μελάνια Τραμπ πληρώθηκε εμμέσως από ΜΜΕ για φωτογραφίες της «για θετική κάλυψη»

melian-trm-new

Τη συμφωνία με το πρακτορείο Getty που της απέφερε ένα εξαψήφιο νούμερο από 100.000 έως 1 εκατ. δολάρια, αποκάλυψε το NBC

Την αποκάλυψη ότι η πρώτη κυρία των ΗΠΑ εισέπραξε εξαφήφια αμοιβή από μια συμφωνία με το πρακτορείο φωτογραφιών Getty που είχε ως αποτέλεσμα αρκετά ΜΜΕ να πληρώσουν την οικογένεια Τραμπ έκανε το NBC.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο η Μελάνια Τραμπ κέρδισε ένα ποσό από 100.000 έως 1 εκατομμύριο δολάρια από τα δικαιώματα για τις 187 φωτογραφίες που είχε τραβήξει από το 2010 έως το 2016 Βελγίδα φωτογράφος.

Αν και, όπως σημειώνει το NBC, δεν είναι ανήκουστο για διασημότητες να εισπράτουν δικαιώματα απο τις φωτογραφίες τους, αυτό που είναι πρωτοφανές είναι ότι αυτό συμβαίνει από τη σύζυγο ενός εκλεγμένου εν ενεργεία πολιτικού.

Ένα επιπλέον στοιχειο που κάνει την υπόθεση περαιτέρω προβληματική είναι το γεγονός ότι αρκετά μέσα ενημέρωσης ανά τον κόσμο έχουν δημοσιεύσει αυτές τις φωτογραφίες καταβάλοντας το αντίτιμο στο φωτογραφικό πρακτορείο.

Το αποκορύφωμα είναι ότι το πρακτορείο Getty όταν έδινε τις φωτογραφίες επισήμαινε ότι θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για θέματα με θετικό πρόσημο για την οικογένεια Τραμπ.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του αμερικανικού δικτύου στον κατάλογο των μέσων ενημέρωσης που έχουν χρηματοδοτήσει έμμεσα την Μελάνια Τραμπ μέσω αυτής της συμφωνίας, περιλαμβάνονται και τα ahoo News, NBC News, Marie Claire, the Daily Mail, My San Antonio, Houston Chronicle, House Beautiful, and η ιστοσελίδα της The San Francisco Chronicle, η ρωσική έκδοση του Elle, η γαλλική έκδοση του Vanity Fair ενώ μια από τις 187 φωτογραφίες φιγουράριζε στο ημερολόγιο που πωλούσε το 2017 ο Λευκός Οίκος.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Εθνικής Ένωσης Φωτογράφων των ΗΠΑ, χαρακτήρισε τη συμφωνία του Getty με την πρώτη κυρία των ΗΠΑ ως «ασυνήθιστη».

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τη δημοσιοποίηση του «πόθεν έσχες» του Τραμπ στην οποία περιλαμβάνονταν και τα έσοδα της Μελάνια.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gruevski

Εκπρόσωπος του State Department δήλωσε στο Politico ότι ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων θα πρέπει να εκτίσει την ποινή φυλάκισης δύο ετών στην χώρα του – Σύμφωνα με την Ουγγαρία, ο πρώην πρωθυπουργός της πΓΔΜ ζήτησε άσυλο από πρεσβεία εκτός των Σκοπίων – Η Ουγγαρία αρνείται να αποκαλύψει λεπτομέρειες

rees-mogg

Είναι υπέρμαχος του BrexitΈχει πολλές πιθανότητες να διαδεχτεί την Τερέζα Μέι στην ηγεσία των Τόρις, καθώς θεωρείται από πολλούς ο μόνος Συντηρητικός που είναι ένθερμος υποστηρικτής της δεξιάς ιδεολογίας

3
khas

Σύμβουλος του Ερντογάν τόνισε ότι τα σχόλια του Σαουδάραβα εισαγγελέα ότι ο Κασόγκι σκοτώθηκε στοχεύουν στη συγκάλυψη - Εκτίμησε ότι είναι απίθανο  να βρεθούν οι δράστες με τον τρόπο που διεξάγεται η έρευνα - Θανατικοί ποινή για πέντε  ζητά το Ριάντ