Γερμανία: Υποστηρίζουμε την ένταξη Αλβανίας και FYROM στην ΕΕ - Να κάνουν το ίδιο Γαλλία και Ολλανδία

german_euro_flag_large

Το Παρίσι και η Χάγη τάχθηκαν κατά της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, με την Γαλλία να επιμένει ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να μεταρρυθμίσει τους θεσμούς της πριν αποφασίσει να εντάξει νέα μέλη

Η Γερμανία κάλεσε την Γαλλία και την Ολλανδία να επιτρέψουν την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ στο πλαίσιο της προσπάθειας σταθεροποίησης των δυτικών Βαλκανίων, αφού ευρωπαίοι διπλωμάτες απέτυχαν να συμφωνήσουν ως προς τους όρους των συνομιλιών.

Το Παρίσι και η Χάγη τάχθηκαν κατά της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, με την Γαλλία να επιμένει ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να μεταρρυθμίσει τους θεσμούς της πριν αποφασίσει να εντάξει νέα μέλη.

Ομως άλλες ευρωπαϊκές χώρες υπό την ηγεσία της Γερμανίας υποστηρίζουν την ένταξη των έξι χωρών των δυτικών Βαλκανίων με στόχο την αύξηση της επιρροής της Ενωσης σε μία περιοχή όπου η ανάμειξη της Ρωσίας είναι όλο και πιο έντονη.

«Η γερμανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να υποστηρίξει την Αλβανία και την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας στην πορεία τους προς την Ευρωπαϊκή Ενωση», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μίχαελ Ροτ προσερχόμενος σε συνάντηση με τους ομολόγους του στο Λουξεμβούργο.

«Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το πράσινο φως. Θα ενθάρρυνα τους φίλους μας στην Ολλανδία και την Γαλλία να μας ακολουθήσουν», δήλωσε στους δημοσιογράφους προσθέτοντας ότι η σταθερότητα είναι υψίστης σημασίας για τα Βαλκάνια.

Η Αλβανία, η Βοσνία, το Κόσοβο, η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, το Μαυροβούνιο και η Σερβία προσβλέπουν σε ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ενώ οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Σερβία και το Μαυροβούνιο βρίσκονται σε εξέλιξη, η Αλβανία, μέλος του ΝΑΤΟ, και η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, η οποία έφθασε σε συμφωνία με την Ελλάδα για την επίλυση του θέματος της ονομασίας της, ελπίζουν ότι θα λάβουν σήμερα το πράσινο φως.

Ομως, οι πρεσβευτές των χωρών της ΕΕ που προετοίμασαν τη σημερινή σύνοδο δεν κατόρθωσαν να συντάξουν κείμενο συμφωνίας για να υπογραφεί από τους υπουργούς.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, υποστηριζόμενος από την Ολλανδία, δήλωσε ότι η Ενωση πρέπει πρώτα να μεταρρυθμισθεί πριν από την εισδοχή νέων μελών, αν και ευρωπαίοι διπλωμάτες θεωρούν ότι η πηγή της ανησυχίας του είναι η αύξηση των αντιμεταναστευτικών αισθημάτων στην χώρα του.

Η εσπευσμένη ένταξη της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας το 2007 και η κακή διαχείριση της μετανάστευσης εργαζομένων από την ανατολική Ευρώπη στην Βρετανία, γεγονός που έστρεψε πολλούς Βρετανούς κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έχουν καταστήσει δυσκολότερη την διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σύμφωνα με ευρωπαίους αξιωματούχους.

Το ολλανδικό κοινοβούλιο ενέκρινε την έναρξη συνομιλιών με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας μετά την συμφωνία με την Ελλάδα για την αλλαγή της ονομασίας σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Αλλά ένας ευρωπαίος διπλωμάτης δήλωσε ότι η ολλανδική κυβέρνηση θέλει να κινηθεί πριν από την Γαλλία και ίσως το θέμα παραπεμφθεί για την Πέμπτη, στο δείπνο των ευρωπαίων ηγετών κατά την σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.

Η περίπτωση της Αλβανίας είναι περισσότερο περίπλοκη, καθώς το Παρίσι και η Χάγη επικαλούνται έλλειψη δικαστικών μεταρρυθμίσεων, ενδημική διαφθορά και οργανωμένο έγκλημα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ανακοινώσει ότι η Αλβανία και η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας έχουν σημειώσει πρόοδο ως προς τα θέματα αυτά.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Αυστρία που αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ από τον Ιούλιο, θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα στην Αλβανία και την ΠΓΔΜ ότι ο δρόμος προς την Ευρωπαϊκή Ενωση παραμένει ανοικτός, ειδικότερα αφού η ΠΓΔΜ ενδέχεται να γίνει δεκτή στην Ατλαντική Συμμαχία τον Ιούλιο.

«Εχει καταγραφεί πολλή πρόοδος. Αυτό ενισχύει την θέση μας ότι τα Δυτικά Βαλκάνια θα πρέπει να έχουν μία ξεκάθαρη προοπτική ένταξης», δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων της Αυστρίας Γκέρνοτ Μπλούμελ.

ΣΧΟΛΙΑ (15)

Go Back λέμε

Έλληνες, τώρα καταλάβατε ποιοι είναι οι πραγματικοί ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ.

Αυτή είναι η κατάσταση του Ελλαδιστάν

Πιέζουμε τους ΓΑΛΛΟυς και τους Ολλανδούς να βάλουν τουρκαλβανους και γυφτοσκοπιανους στην ΕΕ ! . Ας ελπίζουμε ο Ερντογαν να καταλύσει σύντομα αυτή τη Μπανανία . Η ύπαρξη της είναι παρασιτική ΚΑΙ ΕΠΙΒΛΑΒΗΣ για την Ευρώπη και την Ανθρωπότητα

Ο.Ε

Βλέπεις φίλε, ο Μακρόν έχει κλουβιά αυγά στο βρακί του (βλ. και την πανέμορφη γκομενάρα/σύντροφο των 70 χρονών που έχει στο κρεβάτι του) και υποχώρησε μπροστά στη μαντάμ Μέρκελ και μαζί του υποχώρησαν Ολλανδία, Δανία και 2, 3 ακόμα, ενώ τα τσιράκια τής Γερμανίας μούγκα δεν έβγαλαν... Βέβαια εμείς με τον Κοτζιά είμαστε για κλάματα και κλωτσιές ...

e

Εκεί φτάσαμε. Οι αλβανοί να γίνουν Ευρώπη. Λυπη μόνο, τίποτα άλλο

κα

Η Ελλάδα και η Γερμανία (αλλά και οι ΗΠΑ) έχουν κοινά συμφέροντα στα Βαλκάνια. Αυτό είναι τεράστια ευκαιρία υπέρ της Ελλάδας. Ηρεμία και προσήλωση στο στόχο ώστε τα Βαλκάνια από θέατρο πολέμων να γίνουν πρότυπο συνεργασίας και καλής γειτονίας. Η επιστροφή στο στείρο εθνικισμό του 1900 εξυπηρετεί μόνο σκοτεινά συμφέροντα που επιθυμούν την αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων.

@ μπράβο σύντροφε...

... μόλις κέρδισες 0.60 αργύρια! (Τα 30 τα πήρε το αφεντικό σου...)

Καθόλου στείρος

Ο βουλγαροσκοπιανος και τουρκαλβανικος εθνικισμός που προωθεις παράγει και θα παράγει ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ . Μέχρι συγκυριαρχία στο Αιγαίο στους γυφτοσκοπιανους έδωσες ! Χαχαχαχαχαχα

Μακεδονας

Γι αυτο διχασατε τον ελληνικο λαο για να μπουν οι γυφτοσκοπινοι σε νατο και εε,δεν θα σας περασει ομως γουρουνογερμαναραδες του κερατα.

Μενέλαος

Η Γαλλία, φαίνεται ότι για ακόμα μια φορά θα κάνει τη δουλειά μας, κάνοντας αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε εμείς. Όσο για τους Γερμανούς, αυτοί δεν θα έπρεπε να μιλάνε, οι καταστροφείς του πολιτισμού.

Mixalhw

Οσο ο Αλβανικος μπαφος ειναι χάλι , η ολλανδια δεν θα τους δεχτει. Ας φτιαξουν την ποιοτητα για να το συζητησουν.

χαχαχα

Πες τα!Που πας ρε Αλβανέ με το γρασίδι,οι άλλοι έχουν κάτι υβρίδια άλλο πράμα.

FOF Mr Tsipras

VIVE LA FRANCE.

Αι σιχτίρ γερμανοί

Η ευρώπη δεν είναι δικό σας οικόπεδο .Αντέστε στα τσακίδια πιά.

GODJILAKIS

Δεν εισαστε τιποτα αλλο απο κατακτητες με οπλο το Ευρωμαρκο, καπιταλιστες φιλαργυροι δηθεν Χριστιανοι και Σοσιαλδημοκρατες γι'αυτο σας αγαπαμε

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

joe-biden-ekloges

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε επισήμως πως θα διεκδικήσει το χρίσμα για την υποψηφιότητα της προεδρίας της χώρας - Στην ίδια κούρσα ακόμα 19 πολιτικοί μέχρι στιγμής - Τη... σκόνη του Τζο Μπάιντεν τρώει ο Αμερικανός πρόεδρος, καθώς βρίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις

im12

Ο Πούτιν είπε ακόμη ότι ο σεβασμός του «διεθνούς δικαίου» και όχι «του δικαίου του ισχυρότερου» θα επιτρέψει μια επίλυση της κρίσης για το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ

1