Ο Τραμπ υπέγραψε το εκτελεστικό διάταγμα για τις οικογένειες των μεταναστών

Ο Τραμπ υπέγραψε το εκτελεστικό διάταγμα για τις οικογένειες των μεταναστών

Προβλέπει την παραμονή των παιδιών με τους γονείς τους και την προτεραιότητα στην εξέταση των φακέλων τους από τις υπηρεσίες μετανάστευσης

exe20
Την υπογραφή του στο εκτελεστικό διάταγμα για τις οικογένειες των μεταναστών που εισέρχονται παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες έβαλε την Τετάρτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ρεπουμπλικανός πολιτικός δήλωσε ότι θα συνεχιστεί η πολιτική της «μηδενικής ανοχής» στην παράνομη μετανάστευση, τόνισε ωστόσο ότι θέλει τα παιδιά μαζί με τις οικογένειές τους.

Το διάταγμα προβλέπει ακριβώς αυτό, την παραμονή των παιδιών μαζί με τους γονείς τους στα κέντρα φιλοξενίας και δίνει προτεραιότητα ακριβώς στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, για την εξέταση του φακέλου τους από τις υπηρεσίες μετανάστευσης.

«Είναι για να μείνουν μαζί οι οικογένειες. Δεν ήθελα να φαίνονται χωρισμένες οι οικογένειες. Θα επιμείνουμε στην πολιτική της μηδενικής ανοχής» στο μεταναστευτικό, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ωστόσο, βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Βουλής των Αντιπροσώπων, τους οποίους ενημέρωσε σήμερα η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Κίρστεν Νίλσεν σχετικά με το εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ για τη μετανάστευση, επισήμαναν ότι δεν γνωρίζουν εάν το διάταγμα αυτό θα αποτρέπει τον χωρισμό οικογενειών στην περίπτωση κρατήσεων διάρκειας άνω των 20 ημερών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης