Η Κίνα θυμάται τον Tankman, τον άνθρωπο -σύμβολο των γεγονότων της Τιενανμέν το 1989

tankman_tienamen

Με τα hashtags #Tankman2018 και #Tankmen2018, Κινέζοι αλλά κι άνθρωποι από όλο τον κόσμο τιμούν τον ήρωα της Τιενανμέν

Ήταν 5 Ιουνίου του 1989, όταν ένας άνδρας με λευκό πουκάμισο και κρατώντας σακούλες στα χέρια, στάθηκε μπροστά στα τανκς, που είχαν βγει στους δρόμους στο Πεκίνο, που ήθελαν να καταστείλουν τις διαδηλώσεις στην πλατεία Τιενανμέν.

Αν και η ταυτότητά του παραμένει μυστήριο, ο άνδρας, που του δόθηκε το όνομα Tankman έγινε σύμβολο των διαδηλωτών κατά της βίαιης στρατιωτικής καταστολής.

Όταν το πρώτο τανκς προσπάθησε να κινηθεί γύρω του, μπλόκαρε τη διαδρομή και ανέβηκε πάνω. Χτύπησε την πόρτα και φάνηκε να μιλά με έναν στρατιώτη. Όταν κατέβηκε, συνέχισε να εμποδίζει το τανκ, μέχρι που δύο άντρες έσπευσαν να τον απομακρύνουν.


Εκστρατεία για να τον τιμήσουν

Για να τιμήσουν τον Tankman, Κινέζοι πολίτες σε όλο τον κόσμο τον τιμούν, 29χρόνια μετά την καταστολή στην Τιενανμέν.

Ο Κινέζος καλλιτέχνης και σκιτσογράφος Badiucao ξεκίνησε μια διαδικτυακή εκστρατεία με τα hastags #Tankman2018 και #Tankmen2018. O Badiucao θεωρεί ότι ο Tankman συμβολίζει όλα όσα χάθηκαν στη νέα γενιά της Κίνας: «τον ιδεαλισμό, το πάθος, το αίσθημα ευθύνης και την πίστη ότι ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει μια αλλαγή».

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, οι χρήστες των social media καλούνται να τραβήξουν μια φωτογραφία τους, φορώντας τα ρούχα του Tankman: ένα λευκό πουκάμισο, ένα μαύρο παντελόνι, μαύρα παπούτσια και να κρατούν δύο λευκές σακούλες.

Όσο για τον Tank Man, είναι άγνωστο τι απέγινε. Ορισμένοι ιστορικοί υποστηρίζουν ότι δραπέτευσε στην Ταϊβάν, ενώ κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι παρέμεινε μέσα στην κινεζική κοινωνία, χωρίς να φανερώσει ποτέ την ταυτότητά του.


ΣΧΟΛΙΑ (1)

Περίεργος πολιτισμός

Αυτός ο Κινέζικος κουμουνιστικοκαπιταλισμός είναι ένα περίεργο ιδεολιγικοκοινωνικό αριστερό δεξιό ανατολίτικο δυτικόμορφο κατασκεύασμα. Βασίζεται στην απροσδιοριστία κσι στην λαπά ανάμειξη δογμάτων της αγοράς της καταστολής της σοσιαλ επανάστασης της πολιτιστικής πορείας των Rolls Royce και ferrari, των πισίνων στους ουρανοξύστες ταράτσα με βάσει την Μαοική δύναμη του πνεύματος να σκοτεινιάσει και τον ήλιο, και μαζί στους γαμάτους στην Σαντορίνη. Περίεργα πράγματα αυτού του μεγάλου των δράκων πολιτισμού!!! Και πολλά χωνευτήρια χυτοσίδηρου είχαν από παλιά.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

click

Ο Ποντίφηκας, που είχε ομολογήσει κάποτε ότι δεν σκαμπάζει τίποτε από την σύγχρονη τεχνολογία, παρουσίασε την τελευταία ψηφιακή πλατφόρμα του Βατικανού, το «Παγκόσμιο Δίκτυο Προσευχής με τον Πάπα» στη διάρκεια του καθιερωμένου κυριακάτικου κηρύγματός του προς τους δεκάδες χιλιάδες συγκεντρωμένους στην πλατεία του Αγίου Πέτρου