Εξερράγη το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη

kil17

Εκτοξεύθηκε σκόνη και λάβα τουλάχιστον 9.000 μέτρα ψηλά στην ατμόσφαιρα - Εκκενώνονται εσπευσμένα κατοικημένες περιοχές σε μεγάλη ακτίνα - Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των επιστημόνων

Το... big bang που είχαν προβλέψει οι επιστήμονες για το ηφαίστειο Κιλαουέα της Χαβάης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, εκτοξεύοντας ηφαιστειακή σκόνη και λάβα τουλάχιστον 9.000  μέτρα ψηλά στην ατμόσφαιρα.

Οι αρχές στο νησιωτικό σύμπλεγμα έχουν ήδη προχωρήσει στην εσπευσμένη εκκένωση κατοικημένων περιοχών σε πολύ μεγάλη ακτίνα.

Η μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 5 το απόγευμα ώρα Ελλάδος, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των προηγούμενων ημερών, που έκαναν λόγο για «προεόρτια» και όχι για το κυρίως φαινόμενο.

Οι εκρήξεις στο Κιλαουέα ξεκίνησαν πριν από δύο εβδομάδες, ενώ τα ποτάμια της λάβας που κυλούσαν έλιωσαν τα πάντα στο διάβα τους, καθώς και πολλά σπίτια, επιχειρήσεις και εγκαταστάσεις.

Ακολουθεί βίντεο από τη στιγμή της μεγάλης έκρηξης: 
Δείτε εκπληκτική εικόνα από το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: 


Kilauea Volcano Eruption Seen From International Space Station 5/17/18


kil17-3
kil17-4

kil17-1
kil17-22

kil17map
ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Udo

Η οικονομική κρίση είναι κατά τον κ. Μπούλμαν, πρόεδρο της σοσιαλδημοκρατικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποτέλεσμα «της ανισομερούς κατανομής των κερδών σε παγκόσμιο επίπεδο και γι' αυτό απαιτείται να εισαχθεί φόρος στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές. Πρέπει να φορολογηθεί το διεθνές κεφάλαιο, ώστε να χρηματοδοτήσουμε αντίστοιχες πολιτικές και να σώσουμε τον πλανήτη»

di_maio

Δεν θέλησε να αναφερθεί, πάντως σε ακριβή στοιχεία για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2019, που θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες, ενώ επέμεινε ότι χάρη στην οικονομική ανάπτυξη, το δημόσιο χρέος της χώρας θα αρχίσει να μειώνεται

trump-juncker

Σε μια συνάντηση που είχαν στα τέλη Ιουλίου στο Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο επικεφαλής της Κομισιόν αποκλιμάκωσαν την κρίση που επικρατούσε επί μήνες με προειδοποιήσεις και απειλές μεταξύ των δύο πλευρών του Ατλαντικού