«Χαστούκι» για τον Ερντογάν: Δεν μπορεί να απαγορευτεί το ποίημα που τον λέει «κτηνοβάτη»

turkish-president_2

Θα απαγορευτούν μόνο κάποιοι στίχοι που περιέχουν κατηγορίες σεξουαλικής φύσης  - Είχε υποβάλει αίτημα ο Τούρκος πρόεδρος για πλήρη απαγόρευση

Απορρίφθηκε από γερμανικό δικαστήριο το αίτημα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να απαγορευτεί εξ ολοκλήρου το σατιρικό ποίημα που είχε απαγγείλει ένας ηθοποιός στη γερμανική τηλεόραση και είχε προκαλέσει κρίση στις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Βερολίνου.

Οι δικαστές ωστόσο έκριναν ορθή την πρωτόδικη απόφαση του 2017 που απαγόρευε ορισμένους στίχους του ποιήματος. Το κείμενο αυτό είχε διαβαστεί πριν από δύο χρόνια από τον ηθοποιό Γιαν Μπέμερμαν και υπονοούσε ότι ο Ερντογάν ήταν κτηνοβάτης και ότι παρακολουθούσε παιδική πορνογραφία, καθώς και ότι το πέος του μυρίζει απαίσια.

Ο Μπέμερμαν είχε ασκήσει έφεση ζητώντας να αρθεί η απαγόρευση.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι το ποίημα δεν είναι δυνατόν να απαγορευτεί εξ ολοκλήρου γιατί θα παραβιαζόταν ο νόμος περί ελευθερίας της έκφρασης. Οι συγκεκριμένοι στίχοι όμως είναι δυνατόν να απαγορευτούν γιατί περιέχουν κατηγορίες σεξουαλικής φύσης για τις οποίες δεν υπάρχουν αποδείξεις.

"Η σάτιρα μπορεί να είναι τέχνη, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να είναι. Αν δεν είναι τέχνη, προστατεύεται από την ελευθερία της γνώμης" είπε ο δικαστής Αντρέας Μπούσκε, εκφράζοντας την άποψη ότι η κριτική στην πολιτική του Ερντογάν και τις εξελίξεις στην Τουρκία –ακόμη και αν είναι σκληρή– είναι αποδεκτή και ο Τούρκος πρόεδρος θα πρέπει να το δεχτεί.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Waldorf

Ο ψυχοπαθής εμφάνισε σαν πειστήριο της σεξουαλικής του "ορθότητας" τη γυναίκα του!

επαγωγική σκέψη...

ο ερντογαν ειναι κτηνοβατης. Ο ερντογαν θέλει να μας πηδήξει. Άρα να άλλη μια απόδειξη του πόσο ζώα ειμαστε. Τώρα θα μου πεις, εδώ διαλέξαμε να μας πηδάει ο Τσιπρας, ο τσιφτης ο Ρετζέπ μας πείραξε;

Γειά σου μεγάλε....

... μ' 'εκανες και γέλασα. Να 'σαι καλά!!

Αναμενομενο

Ο Ταγιπ ειναι δηλαδη κατσικογ..... Δεν ελκπλησσομαι, κλασικη μογγολικη συμπεριφορα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης