Βρετανία: «Ασπίδα προστασίας» από 3.000 αστυνομικούς στο γάμο του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ

Βρετανία: «Ασπίδα προστασίας» από 3.000 αστυνομικούς στο γάμο του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ

«Πονοκέφαλος» για τη βρετανική αστυνομία ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ - Επικίνδυνη για την ασφάλεια του ζευγαριού κρίνεται από την αστυνομία η βόλτα με ανοιχτή άμαξα που έχει προγραμματιστεί μετά τον γάμο

meghan_harry
Την ανησυχία τους έχουν εκφράσει στελέχη της βρετανικής αστυνομίας για την ασφάλεια του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, καθώς δεν απομένουν παρά λίγες ημέρες μέχρι τις 19 Μαΐου, όταν το νεαρό ζευγάρι θα ενώσει τις ζωές του στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Η ανακοίνωση του παλατιού πως μετά την γαμήλια τελετή, που θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι (τοπική ώρα), ο πρίγκιπας και η Αμερικανίδα ηθοποιός θα επιβιβαστούν σε ανοιχτή άμαξα και θα διασχίσουν μια διαδρομή τριών χιλιομέτρων μέσα στην πόλη για να τους επευφημήσουν οι θαυμαστές τους, έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στη βρετανική αστυνομία.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος μίλησε στην εφημερίδα Sunday Times και υποστήριξε πως αυτή η διαδρομή μέσα στην πόλη του Ουίνδσορ ανάμεσα σε σπίτια, καταστήματα και κάτω από μπαλκόνια δημιουργεί «σοβαρά προβλήματα ασφάλειας».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρώην επικεφαλής της ειδικής υπηρεσίας για την ασφάλεια της βασιλικής οικογένειας, Ντάι Ντέιβις, δήλωσε: «Από άποψη προστασίας η χρήση του κεντρικού δρόμου του Ουίνδσορ είναι ανησυχητική, παρουσιάζει προβλήματα ασφάλειας και θα είναι πολύ δύσκολο να εκκενωθεί αν συμβεί μια επίθεση».

windsor_1


Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail, η βρετανική αστυνομία φοβάται μια επίθεση στο νιόπαντρο ζευγάρι κατά την περιφορά του με την ανοιχτή άμαξα από τζιχαντιστές, Ιρλανδούς τρομοκράτες ή ακόμα και από κάποιον μοναχικό stalker, που έχει εμμονή με τη βασιλική οικογένεια της Γηραιάς Αλβιόνας. Έτσι, μια δύναμη 3.000 αστυνομικών θα αναπτυχθεί στην πόλη του Ουίνδσορ στις 19 Μαΐου και αρκετοί από αυτούς με πολιτική αμφίεση θα αναμιχθούν με το πλήθος, ώστε να αποφευχθεί κάποιο δυσάρεστο γεγονός.

Η ύπαρξη πολλών επαιτών και άστεγων στην πόλη κάνει πιο δύσκολο το έργο της αστυνομίας αφού τρομοκράτες θα μπορούσαν με αμφίεση επαίτη να πραγματοποιήσουν μια επίθεση την ημέρα του γάμου, αναφέρει η εφημερίδα Daily Star. Η τοπική αστυνομία «οργώνει» ήδη τους δρόμους της πόλης και τα καταστήματα για να εντοπίσει «πιθανή απειλή» ενώ έχει ανακοινωθεί πως εκείνη την ημέρα όσοι επισκεφθούν την πόλη θα υποβληθούν σε σωματικό έλεγχο. Επίσης, νέες κάμερες ασφαλείας έχουν τοποθετηθεί γύρω από το κάστρο του Ουίνδσορ.

Κλείσιμο
Ο αριθμός των αστυνομικών που θα χρησιμοποιηθούν για την προστασία του «γάμου της χρονιάς» στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι από τους μεγαλύτερους στην ιστορία της αστυνομίας στη Βρετανία. Στο γάμο του έκτου στην διαδοχή του θρόνου με τη Μέγκαν Μαρκλ αναμένεται να χρησιμοποιηθούν τρεις φορές περισσότεροι αστυνομικοί από αυτούς που χρησιμοποιήθηκαν το 2005 στο γάμο του πρίγκιπα Κάρολου με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, ο οποίος είχε, επίσης, τελεστεί στο κάστρο του Ουίνδσορ.

windsor_2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης