Οργή στη Χιλή για τον φρικτό βιασμό και θάνατο βρέφους ενός έτους

Οργή στη Χιλή για τον φρικτό βιασμό και θάνατο βρέφους ενός έτους

Η άτυχη Amber πέθανε από εσωτερική αιμορραγία και σοβαρή βλάβη οργάνων, που προκλήθηκαν από εμφανή σεξουαλική κακοποίηση - Πιθανός ένοχος ο σύντροφος της θείας του βρέφους 

prot_Ch_09
Οργή και σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του βιασμού και του θανάτου ενός βρέφους 19 μηνών στην πόλη Valparaíso στη Χιλή. Ο δράστης φέρεται να είναι ο σύντροφος της θείας του βρέφους, ο οποίος και συνελήφθη.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή, όταν η θεία του άτυχου βρέφους με τον σύντροφό της, μετέφεραν το μωρό στο νοσοκομείο με ακατάσχετη αιμορραγία.

Ο σύντροφος της θείας ισχυρίστηκε στους γιατρούς ότι το 19μηνών κοριτσάκι τραυματιστήκε ύστερα από πτώση του από το κρεβάτι της. Οι γιατροί, όμως, που έδωσαν πραγματική μάχη για να σώσουν τη ζωή του άτυχου βρέφους, αντιλήφθηκαν αμέσως ότι η αιμορραγία της μικρής δεν προερχόταν από κάποια πτώση αλλά από βιασμό.

Οι εξετάσεις έδειξαν ότι η 19 μηνών Ambar έπασχε από πνευμοπεριτόναιο, ενώ είχε υποστεί διάφορους τραυματισμούς που μπορούν να προκληθούν μόνο από πρωκτική διείσδυση.

Το βρέφος μεταφέρθηκε αμέσως στη μονάδα παιδιατρικής εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου San Camilo, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να επιβιώσει. Η άτυχη Amber πέθανε από εσωτερική αιμορραγία και σοβαρή βλάβη οργάνων, που προκλήθηκαν από εμφανή σεξουαλική κακοποίηση.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του ιατρικού προσωπικού, τη Δευτέρα, αξιωματούχοι του Τμήματος Ερευνών (PDI) προφυλάκισαν τον 30χρονο Andrés Espinoza Aravena, τον φίλο της θείας του νεκρού βρέφους, με την κατηγορία ότι συμμετείχε σε βιασμό που οδήγησε στο θάνατο.

Κλείσιμο
Οι τραυματισμοί που υπέστη η Ambar ήταν τόσο συγκλονιστικοί που ακόμη και το ιατρικό προσωπικό έσπευσε να ζητήσει βοήθεια από τους ψυχολόγους για να ξεπεράσει αυτό που είχε δει, σύμφωνα με όσα αναφέρει η αστυνομία.

Παρά τα σαφέστατα και ξεκάθαρα ιατρικά στοιχεία, ο Espinoza επιμένει στην αθωότητά του, υποστηρίζοντας ότι το κορίτσι τραυματίστηκε μετά από πτώση από το κρεβάτι της, από ύψος περίπου 50 εκατοστών.

Τη Δευτέρα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Χιλής, Χέρνλεν Λαρράιν, ζήτησε τη μέγιστη ποινή για τον Andrés Espinoza. Ο κατηγορούμενος, εν τω μεταξύ, θα παραμείνει στη φυλακή για τουλάχιστον έξι μήνες, μέχρι οι αστυνομικοί να ολοκληρώσουν την έρευνά τους.

Εν τω μεταξύ, πλήθος ανθρώπων έχει ξεχυθεί στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί για το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα και να απαιτήσει δικαιοσύνη για τον άδικο χαμό του βρέφους. Κάποιοι ζητούν τη σύλληψη της θείας της Ambar, υποστηρίζοντας ότι είναι συνένοχη στο έγκλημα αυτό και πρέπει να τιμωρηθεί.

Con disturbios e incidentes se manifestaron en las afueras del Tribunal de los Andes por Ámbar


«Η αδελφή μου ήξερε γι 'αυτό, είναι συνεργός, δεν ταιριάζει στο μυαλό μου γιατί δεν κρατείται αυτή τη στιγμή, γνωρίζοντας όλο το κακό που προκάλεσε στην ανιψιά μου», αναφέρει χαρακτηριστά σε τοπικά ΜΜΕ ο Ignacio Pérez, ο αδελφός της γυναίκας που φρόντισε για την Ambar.

Manifestantes protestan en las afueras del Tribunal de Garantía de Los Andes
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης