ΝΑΤΟ και Τουρκία μίλησαν για τους S-400 αλλά και το ενδεχόμενο κυρώσεων στην Άγκυρα

S-400

«Συζητήσαμε τις δηλώσεις που έγιναν εκ μέρους των ΗΠΑ για τις ενδεχόμενες κυρώσεις. Συζητήσαμε το θέμα αυτό κατά την διάρκεια της επίσκεψης μου στην Άγκυρα», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ

Το ΝΑΤΟ και η Τουρκία συζήτησαν, τις δηλώσεις που έχουν κάνει αμερικανοί πολιτικοί σε σχέση με το ενδεχόμενο να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία σε περίπτωση που η Άγκυρα προβεί στην αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400. Την δήλωση αυτή έκανε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γένς Στόλτενμπεργκ κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε σήμερα στις Βρυξέλλες και είχε ως θέμα τα αποτελέσματα της πρώτης συνεδρίασης ολομέλειας στην σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Συμμαχίας.

Αναφερόμενος στο θέμα των S- 400 και συγκεκριμένα στις δυσκολίες που υπάρχουν ως προς την συμβατότητα των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων με τα συστήματα του ΝΑΤΟ, ο Γένς Σολτενμπεργκ δήλωσε τα εξής: «Σε ό,τι αφορά τους S-400, αυτό συνιστά μια εθνική απόφαση της κάθε χώρας του ΝΑΤΟ για τα συστήματα που θα χρησιμοποιήσει. Αυτό που έχει σημασία για το ΝΑΤΟ είναι, αν τα συστήματα αυτά είναι συμβατά με τα αντιαεροπορικά συστήματα του ΝΑΤΟ. Φυσικά αυτό θα είναι δύσκολο, όμως τέτοιο ερώτημα ( για το αν είναι συμβατά –σ.σ) δεν διατυπώθηκε από τουρκικής πλευράς»

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ , αναφέρθηκε επίσης στις δηλώσεις στις οποίες έχουν προβεί αμερικανοί πολιτικοί, μέσω των οποίων καθιστούσαν σαφές ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να επιβληθούν κυρώσεις σε περίπτωση που η Άγκυρα προχωρίσει στην αγορά των S-400.

«Συζητήσαμε τις δηλώσεις που έγιναν εκ μέρους των ΗΠΑ για τις ενδεχόμενες κυρώσεις. Συζητήσαμε το θέμα αυτό κατά την διάρκεια της επίσκεψης μου στην Άγκυρα, και εγώ ο ίδιος χαιρετίζω τις άμεσες επαφές των ΗΠΑ με την Τουρκία στο ζήτημα αυτό», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

είναι γνωστό...

ότι οι σκανδιναβοί ειναι τουρκόφιλοι μέχρι αηδίας, αλλα επίσης είναι γνωστό (και ευχάριστο) οτι οι τουρκαλάδες προκαλούν τη μοίρα τους και αργά ή γρήγορα θα γίνει η στραβή (το κακο είναι οτι θα μας πάρει και εμάς οι μπάλα)

Spy

Κυρώσεις εδώ καί τώρα κύρ γ.γ τού ΟΤΑΝ ( Sorry,ανάποδα τό έγραψα) .. τού ΝΑΤΟ (πούντο) εννοώ. Νά αλλάξουν πάραυτα όνομα στούς αντιαεροπορικούς S-400 οι Τούρκοι.. Νά τούς επιτρέψεις μόνο άν λέγονται S-399! Ή έστω S-400 + ΦΠΑ!

Μάνος

Κυρώσεις στην Τουρκία? Καλό ανέκδοτο!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης