Ανακάτεμα τράπουλας στην Τουρκία: 15 βουλευτές του CHP προσχώρησαν στο κόμμα της Ακσενέρ

Ανακάτεμα τράπουλας στην Τουρκία: 15 βουλευτές του CHP προσχώρησαν στο κόμμα της Ακσενέρ

Με αυτή την νέα κίνηση το “Καλό Κόμμα” θα καταφέρει έτσι να συστήσει κοινοβουλευτική ομάδα και να εκπληρώσει και αυτήν την προϋπόθεση, προκειμένου να συμμετάσχει στις εκλογές

CHP-Iyi
Μετά τη στρατηγική κίνηση να επιτραπεί τελικά από τα κρατικά όργανα στο “Καλό Κόμμα” της Μεράλ Ακσενέρ να συμμετάσχει στις εκλογές, σήμερα 15 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος ανακοίνωσαν ότι προσχωρούν στο ακροδεξιό κόμμα της Ακσενέρ.

Με αυτή την νέα κίνηση το “Καλό Κόμμα” θα καταφέρει έτσι να συστήσει κοινοβουλευτική ομάδα και να εκπληρώσει και αυτήν την προϋπόθεση, προκειμένου να συμμετάσχει στις εκλογές.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η Ακσενέρ περνούν πλέον στο Σχέδιο Β’. Το “Καλό Κόμμα” αυτήν τη στιγμή έχει 5 βουλευτές στη βουλή (ανεξάρτητους που αποχώρησαν από το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης), ωστόσο με την προσχώρηση άλλων 15 ήδη εκλεγμένων βουλευτών, συμπληρώνει τις απαιτούμενες 20 υπογραφές, προκειμένου ένα κόμμα να πάρει μέρος στις εκλογές και επίσης να μπορεί να θέσει υποψηφιότητα η Μεράλ Ακσενέρ για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η παραίτηση αυτή των 15 βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγινε με τη συναίνεση του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, ο εκπρόσωπος μάλιστα του οποίου τους χαρακτήρισε «ήρωες της Δημοκρατίας», καθώς με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η Δημοκρατία και η συμμετοχή κι ενός άλλου κόμματος στις επερχόμενες εκλογές.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CHP αντέδρασε, προφανώς, αρνητικά σε αυτή την κίνηση τονίζοντας το αήθες μίας τέτοιας ενέργειας «η οποία δεν ταιριάζει στη χώρα», ενώ χαρακτήρισε τους 15 βουλευτές «τυχοδιώκτες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης