Μεράλ Ακσενέρ: H «λύκαινα της Τουρκίας» φοβίζει τον Ερντογάν

Meral_Aksener

Είναι ιδιαίτερα σκληρή με τους Κούρδους αυτονομιστές - Μιλά για «τουρκικότητα» των νησιών στο Αιγαίο, τις «χαμένες πατρίδες» όπως τα αποκαλεί, χαϊδεύοντας τα...αυτιά της πιο σκληροπυρηνικής πτέρυγας των υπερεθνικιστών - Πολλές δημοσκοπήσεις δίνουν στο κόμμα της ποσοστό έως και 20%

Αν τελικά καταφέρει να κατέβει στις εκλογές που προκήρυξε ο Ερντογάν στις 24 Ιουνίου,η «Τουρκάλα Λεπέν» απειλεί να ψαλιδίσει την δύναμη του «Σουλτάνου του Βοσπόρου» στερώντας του την αυτοδυναμία (ποσοστό 51%).

Η Μεράλ Ακσενέρ, γνωστή και ως «λύκαινα» της Τουρκίας, όπως την αποκαλούν πολλοί συμπολίτες της γιατί είναι πιο εθνικίστρια κι από τον αρχηγό των «γκρίζων λύκων», ηγείται ενός πολιτικού σχηματισμού που είναι ακροδεξιότατος. Πριν από λίγες ώρες ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια για την προεδρία κι ότι θα καταφέρει να συγκεντρώσει 100 χιλιάδες υπογραφές υποστήριξης.

Στο προεκλογικό της μανιφέστο,η Ακσενέρ είναι ιδιαίτερα σκληρή με τους Κούρδους αυτονομιστές. Μιλά για «τουρκικότητα» των νησιών στο Αιγαίο- τις «χαμένες πατρίδες» όπως τα αποκαλεί- χαϊδεύοντας τα...αυτιά της πιο σκληροπυρηνικής πτέρυγας των υπερεθνικιστών.Πολλές δημοσκοπήσεις δίνουν στο κόμμα της ποσοστό έως και 20%.Γι' αυτό και ο Ερντογάν πάτησε γκάζι...

Με βάση το Σύνταγμα της Τουρκίας, για να συμμετέχει ένα κόμμα σε εκλογές, θα πρέπει να έχουν περάσει έξι μήνες από το πρώτου του συνέδριο.Ο Ερντογάν τώρα προλαβαίνει το διάστημα των έξι μηνών από την ίδρυση του κόμματος της Ακσενέρ, με δεδομένο πως συμπληρώνει το χρονικό αυτό όριο στις 28 Ιουνίου και όχι στις 24... Για τέσσερις ημέρες δηλαδή, αποκλείεται η υποψηφιότητά της, ωστόσο, τα τουρκικά ΜΜΕ θεωρούν ότι η Ακσενέρ θα βρει κάποιο τρόπο για να ταράξει τα νερά στις εκλογές.

Το «πακέτο» της Ακσενέρ θα ήταν περισσότερο ελκυστικό για τους ψηφοφόρους, αν το παρελθόν της δεν στιγματιζόταν από τους Γκρίζους Λύκους.Οι προεκλογικές της εξαγγελίες είναι εμποτισμένος με δημοκρατικό χαρακτήρα:περιλαμβάνουν την αποκατάσταση της ελευθερίας της έκφρασης, την απελευθέρωση των δημοσιογράφων,το άνοιγμα των εφημερίδων και των ΜΜΕ που λογόκρινε ο Τούρκος πρόεδρος, αποκομματικοποίηση της δικαστικής εξουσίας και του Συνταγματικού Δικαστηρίου και ανατροπή του δημοψηφίσματος του περασμένου Απριλίου, ώστε η χώρα να επιστρέψει σε κοινοβουλευτικό σύστημα.

Ο Τούρκος πρόεδρος θέλει τη γυναίκα στο σπίτι, η Ακσενέρ όμως αγωνίζεται για τα δικαιώματα των γυναικών ελπίζοντας να αλιεύσει γυναικείες ψήφους. Συμμαχώντας με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, πρόεδρο του Εθνικιστικού Κόμματος «MHP»,ο Ερντογάν αιφνιδίασε τους πολιτικούς του αντιπάλους αφού τους στερεί το χρόνο να οργανωθούν,αφήνοντας παράλληλα το «Καλό Κόμμα» (διάσπαση του εθνικιστικού MHP) της Μεράλ Ακσενέρ εκτός εκλογικής διαδικασίας. Το κόμμα της λύκαινας της Τουρκίας θεωρείται πιθανός σύμμαχος του ρεπουμπλικανικού CHP. Η Ακσενέρ ωστόσο, μπορεί να κατέβει στις προεδρικές εκλογές υπό την προϋπόθεση ότι θα συλλέξει 100 χιλιάδες υπογραφές υποστήριξης, με τους πολιτικούς αναλυτές να θεωρούν ότι ίσως θα μπορούσε να συσπειρώσει γύρω της τους εχθρούς του Ερντογάν,αν βέβαια υπάρξει δεύτερος γύρος.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

H σημαία στην νησίδα

φταίει λένε οι ανθέλληνες αριστεροί

--

Υπάλληλος, με εκτέλεση των εντολών που έρχονται από τα «κεντρικά». Η τελευταία ελπίς της κατάστασης απέναντι στο σουλτάνο. Εξ ου και ο ενθουσιασμός των main stream MME...

Χ

Όλο εθνικιστικά κόμματα έχει η Τουρκία.Και εμείς έχουμε πρωθυπουργό τον μπαμπά του Ερνέστο και όλα τα κόμματα να διαγκωνίζονται ποιός είναι πιό προοδευτικός.Για αυτό έχουμε αυτά τα χάλια και η Τουρκία έχει γίνει υπερδύναμη.Εμάς μας έφαγε η πρόοδος.

Πραγματικά

αχώνευτες φάτσες

Λύκαινα?

Τι λύκαινα ρε παιδιά? Ακόμα μια λυσσασμένη σκύλα είναι, in heat, που λένε και τα αμερκανάκια.

Σκέτος

ΓΚΙΟΥΛΕΝ το λεν οι κούκοι στα κλαδιά κι ο πέρδικες στ΄αλώνια οι βρυχηθμοί του Ερντογάν θα΄ποδειχτούν μπαλόνια

Μετανάστης Στο Κατάρ

Αυθεντική Τουρκάλα αν κρίνεις απο το πρόσωπο της. Στα νιάτα της πρέπει να ήταν πολύ σέξυ.

Giannis

Τα αποθημενα και η καταπιεση στο χαρεμι την εκαναν σκληρη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης