Η Βόρεια Κορέα σταματά τις πυρηνικές δοκιμές

kimjongun_main01

Το ανακοίνωσε ο Κιμ ενώ τον Ιούνιο αναμένεται η συνάντηση του με τον Τραμπ - «Καλά νέα για τον κόσμο» σχολίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ - Πώς ερμηνεύεται η κίνηση του βορειοκορεάτη ηγέτη

Στην ανακοίνωση του τέλους των δοκιμών πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων καθώς και το κλείσιμο του βασικού πεδίου δοκιμών προχώρησε το Σάββατο η Βόρεια Κορέα, κίνηση που χαιρέτισαν αμέσως η Ουάσινγκτον και η Σεούλ, αλλά το Τόκιο έκρινε ανεπαρκή.

Από σήμερα, «21η Απριλίου, η Βόρεια Κορέα αναστέλλει τις πυρηνικές δοκιμές της και τις εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων», υπογράμμισε σε μήνυμά του ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτιμώντας ότι το πεδίο πυρηνικών δοκιμών «ολοκλήρωσε την αποστολή του», σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κρατικό βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η Βόρεια Κορέα «θα κλείσει το πεδίο πυρηνικών δοκιμών στο βόρειο τμήμα της χώρας για να αποδείξει τη δέσμευσή της στη διακοπή των πυρηνικών δοκιμών», συμπλήρωσε ο Κιμ, πάντα κατά το KCNA.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε ενώ απομένει λιγότερο από μία εβδομάδα ως τη σύνοδο κορυφής του Κιμ Γιονγκ Ουν και του νοτιοκορεάτη προέδρου Μουν Τζε-ιν, την οποία θα ακολουθήσει στις αρχές Ιουνίου η ιστορική σύνοδος κορυφής του προέδρου της Βόρειας Κορέας και του προέδρου των ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ εκδήλωσε αμέσως την ικανοποίησή του για την ανακοίνωση του Κιμ Γιονγκ Ουν, στην οποία είδε «μια πολύ καλή είδηση για τη Βόρεια Κορέα και τον κόσμο».

«Μεγάλη πρόοδος! Αδημονώ για τη Σύνοδο μας», συμπλήρωσε ο Τραμπ μέσω Twitter.

Από την πλευρά της, η Σεούλ έσπευσε να χαιρετίσει την «ουσιαστική πρόοδο» στην πορεία «προς την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, την οποία περιμένει ο κόσμος». Εκπρόσωπος της προεδρίας της Νότιας Κορέας χαιρέτισε ακόμη το γεγονός πως η ανακοίνωση αυτή δημιουργεί «πολύ θετικό περιβάλλον για την επιτυχία» των επικείμενων συνόδων.

Αντίθετα ο υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας Ιτσουνόρι Ονοντέρα έκρινε ανεπαρκή την ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας και επισήμανε ότι δεν είναι η ώρα για να χαλαρώσει η μέγιστη πίεση που ασκείται στην Πιονγκγιάνγκ.

«Αποστολή εξετελέσθη»

«Καθώς έχει πλέον επαληθευτεί ο επιχειρησιακός χαρακτήρας των πυρηνικών όπλων (σ.σ. της Βόρειας Κορέας), δεν είναι πλέον αναγκαίο για εμάς να διεξάγουμε δοκιμές πυρηνικών όπλων ή να εκτοξεύουμε πυραύλους μέσου ή μεγάλου βεληνεκούς ή ICBM (σ.σ. διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους)», εξήγησε ο Κιμ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος και μοναδικού κόμματος της Βόρειας Κορέας.

«Το πεδίο πυρηνικών δοκιμών στον βορρά εξετέλεσε την αποστολή του», πρόσθεσε.

Επί των ημερών του Κιμ, η Πιονγκγιάνγκ σημείωσε ταχύτατες προόδους στα εξοπλιστικά της προγράμματα, παρότι στοχοθετούνται από πολλαπλές κυρώσεις που κλιμακώθηκαν, κυρίως από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Νότια Κορέα.

Για τον Ντάνιελ Πίνκστον του πανεπιστημίου Τρόι, «πρόκειται ασφαλώς για μια θετική εξέλιξη». «Αυτό είναι ένα απαραίτητο, παρότι ανεπαρκές, βήμα ως προς την επάνοδο της Βόρειας Κορέας (στην τήρηση) των προηγούμενων δεσμεύσεών της για τη μη διάδοση» των πυρηνικών όπλων, ανέφερε.

Για χρόνια, υπενθύμισε ο βορειοκορεάτης ηγέτης στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος Εργατών, η Βόρεια Κορέα ασκούσε τη λεγόμενη πολιτική της «ταυτόχρονης ανάπτυξης» του στρατού και της οικονομίας.

Αλλά καθώς πλέον η Βόρεια Κορέα έγινε ισχυρό κράτος, «όλο το κόμμα και όλο το έθνος πρέπει τώρα να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη της σοσιαλιστικής οικονομίας», πρόσθεσε ο Κιμ.

«Νέα γραμμή»

«Αυτή είναι η νέα στρατηγική πολιτική γραμμή του Κόμματος», συμπλήρωσε ο τριαντάρης ηγέτης της Βόρειας Κορέας, κατά το KCNA.

Η ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος συνεδρίασε την Παρασκευή για να εξετάσει το «νέο στάδιο» στην «σημαντική ιστορική περίοδο της συνεχιζόμενης κορεατικής επανάστασης».

Η Βόρεια Κορέα, η οποία το 2017 προχώρησε σε πολλές δοκιμές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων ικανών να πλήξουν τις ηπειρωτικές ΗΠΑ και διεξήγαγε επίσης τη δοκιμή του πιο ισχυρού πυρηνικού της όπλου μέχρι σήμερα, διατράνωνε εδώ και καιρό ότι σκόπευε να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο για να προστατευθεί από τον κίνδυνο μιας αμερικανικής εισβολής.

Η Πιονγκγιάνγκ κατόπιν πρότεινε διαπραγματεύσεις προκειμένου να λάβει εγγυήσεις για την ασφάλειά της.

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε πάντως την Τετάρτη ότι δεν θα διστάσει να αποχωρήσει από τη σύνοδο κορυφής με τον Κιμ Γιονγκ Ουν εάν δεν είναι «καρποφόρα».

Η Βόρεια Κορέα και η Νότια Κορέα εξάλλου άνοιξαν μια «κόκκινη» τηλεφωνική γραμμή μεταξύ των ηγετών τους, μία εβδομάδα πριν από τη σύνοδο κορυφής στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τη χερσόνησο.

Καθώς η σύνοδος πλησιάζει, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας εξέφρασε την Πέμπτη την ελπίδα ότι θα υπογραφεί μια συμφωνία ειρήνης ανάμεσα στα δύο κράτη, ώστε να τερματιστεί επίσημα ο Πόλεμος της Κορέας.

ΣΧΟΛΙΑ (26)

Kim

Ο Μεγάλος Ευκλεής Ηγέτης της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας κινήθηκε έξυπνα και έκανε μεγαλοπρεπές ματ σε όλα τα καπιταλιστικά σκυλιά. Μόνο Αυτός είναι ο Ηγέτης που ενδιαφέρεται για το καλό του λαού Του.

zz

Χαρές στην Ουάσινγκτον νομίζουν ότι τον έπιασαν κότσο σαν τον Καντάφι . Άλλο σταματώ τις δοκιμές , και τελείως άλλο το πυρηνικό μου πρόγραμμα , για αυτό δεν μίλησε ο Κορεάτης .

George six

Και τώρα ποιος θα πατήσει το κουμπί. Μία ελπίδα είχαμε και αυτή μας στερήθηκε

Προσοχή

Ανακοινώθηκε ότι σταματούν οι ΔΟΚΙΜΕΣ ατομικών και πυραυλικών όπλων και ΟΧΙ η κατασκευή νέων όπλων!!!!

Ποια χώρα είπαμε πως βομβάρδισε ο τρελός Κιμ;

Οι χώρες που έχουν βομβαρδίσει οι Ηνωμένες Πολιτείες από το 1945 μέχρι σήμερα, στο όνομα της ...Δημοκρατίας, κλπ: Ιαπωνία με πυρηνικά δυο φορές 1945, Κορέα και Κίνα 1950-53, Γουατεμάλα 1954, Ινδονησία 1958, Κούβα 1959-1961, Γουατεμάλα 1960, Κονγκό 1964, Λάος1964-73, Βιετνάμ 1961-73, Καμπόντια 1969-70, Γουατεμάλα 1967-69, Γρενάδα 1983, Λίβανος 1983, 1984, Λιβύη 1986, Ελ Σαλβαδόρ 1980s, Νικαράγουα 1980s, Ιράν 1987, Παναμάς 1989, Ιράκ 1991, Κουβέιτ 1991, Σομαλία 1993, Βοσνία 1994, 1995, Σουδάν 1998, Αφγανιστάν 1998, Γιουγκοσλαβία 1999, Υεμένη 2002, Ιράκ 1991-2003 (ΗΠΑ/Αγγλία), Ιράκ 2003-2015, Αφγανιστάν 2001-2015, Πακιστάν 2007-2015, Σομαλία 2007-8, 2011, Υεμένη 2009, 2011, Λιβύη 2011, 2015, Συρία 2014-2016-2017 ....... To be continued

ass

Πλήρωσε τον ΕΝΦΙΑ και άσε τι κάνει η υπερδύναμη βαλκάνιε κομμουνιστή του φραπέ.μακάρι να είαμστε και εμείς Αμερική ή τουλάχιστον Ισραήλ.

Ποια χώρα είπαμε πως βομβάρδισε ο τρελός Κιμ;

Μα ανήκομεν ήδη εδώ και κάμποσες δεκαετίες εις την Δύσην φίλτατε! Όσο για την ύβρη κομμουνιστή, στο επιστρέφω, εγώ δεν έβρισα κανέναν νομίζω. Και το βακλάνιο φραπέ μου τον πίνω σκέτο, φαρμάκι, σα το είδωλό σου τις United Snakes of America. Εδώ είναι Βαλκάνια, αν δε σου αρέσει βουρ για Ν.Υ ή L.A να δεις ...how many pears the bag saves! Γιατί αν νομίζεις πως στην Αμερική θα την περνάς όπως ο Μπραντ Πιτ του Χόλλυγουντ, καλύτερα άστο. 12 χρόνια έζησα εκεί. Μάλλον την μπερδεύεις με τον Καναδά που είναι γείτονες. Μακάρι να είμασταν Καναδάς. Ή τουλάχιστον όπως σωστά λες Ισραήλ, ένα μικρό μεν κράτος, αλλά με ...μεγάλη Υγεία, Παιδεία και τεχνολογία και το σπουδαιότερο, δεν έχει τίποτε να φοβηθεί από κανέναν.

Ξέχασες....

....την Γερμανία.

DeFacto

Του τελειωσαν τα λεφτά του χοντρού σε λίγο θα τελειωσει και το γρασίδι κ το σανο που τρώνε οι βόρειο κορεάτες, και σύντομα θα εχει το τελος ολων των κομμουνιστών δηλαδή κρεμάλα ή εκτελεστικό απόσπασμα

Platonas

Τελειωσαν τα φραγκα οπως ειχε πει ενας κινεζος αξιωματουχος και τωεα ηαφνικα ολυμπιακοιαγωνες και παυση εκτοξευσης πυρηνικων. Δις δολλαριων κοστισε ενω ο λαος του πεινάει, συγχαρητηρια σε οσους απο εμας τον αποθεωνατε

Ισως...

... θά 'πρεπε να σταματήσει και το φαγητό. Πρήστηκε το κεφάλι του.

Αν είχαμε πυρηνικά και εμείς

δεν θα κουνιόταν η Τουρκία....Μια άθλια τριτοκοσμική χώρα η Β. Κορέα με ηγέτη επιπέδου Αλέξη, Μαδούρο κάνει ότι θέλει τις υπερδυνάμεις. Οι Τούρκοι φτιαχνουν πυρηνικά εργοστάσια σε λίγο θα φτιάξουν και όπλα. Εμείς προβληματιζόμαστε μόνο για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον από τα πυρηνικά τους εργοστάσια....χαχχαχαχαχαχχαχ Βέβαια εμείς ο εξυπνότερος λαός του κόσμου έχουμε την Παναγία και το δίκιο με το μέρος μας, οπότε ας συνεχίσουμε τον ύπνο μας.

γιωργος

υπογραφή απο κάτω: Τόσκας

Ουπς

Ακόμα μια χώρα του υπαρκτού σοσιαλισμού γυρνάει σε δυτικοστροφες λογικές? Μείναμε μόνοι με την Βενεζουέλα τώρα...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης