Αυστρία: Αυστηρότερους νόμους για τους αλλοδαπούς αποφάσισε η κυβέρνηση

austria_main01

Οι νόμοι αυτοί προκάλεσαν έντονες διαμαρτυρίες από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η Διεθνής Αμνηστία

Την αυστηροποίηση των διατάξεων του περί αλλοδαπών δικαίου αποφάσισε σήμερα η αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η Διεθνής Αμνηστία.

Στόχος είναι η καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και της κατάχρησης του ασύλου, δήλωσε μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Αυστριακός καγκελάριος και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς, ενώ ο αντικαγκελάριος και αρχηγός του Κόμματος των Ελευθέρων Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε ανέφερε ότι πρόκειται για σημαντικά μέτρα για να διακοπεί η κατάχρηση.

Το πακέτο με τις πολυάριθμες σκληρύνσεις των διατάξεων προβλέπει, για παράδειγμα, τη δυνατότητα πρόσβασης των αρχών στα κινητά τηλέφωνα των προσφύγων για τον έλεγχο της πορείας που ακολούθησαν, ή, στην περίπτωση που οι πρόσφυγες φέρουν μαζί τους χρήματα, την κατακράτηση έως και 840 ευρώ ως συνεισφορά στη διαδικασία εξέτασης της αίτησης ασύλου.

Σύμφωνα με τον Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, πρόσφυγες που έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα θα τίθενται άμεσα υπό κράτηση ενόψει απομάκρυνσης και θα μεταφέρονται δραστικά εκτός Αυστρίας.

Πρόσφυγες με δικαίωμα στη χορήγηση ασύλου, οι οποίοι μεταβαίνουν για διακοπές στη χώρα προέλευσής τους, θα χάνουν οποιοδήποτε δικαίωμα παραμονής στην Αυστρία, ενώ θα απελαύνονται και νεαρής ηλικίας πρόσφυγες σε περίπτωση που έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα.

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Χέρμπερτ Κικλ, του συγκυβερνώντος Κόμματος των Ελευθέρων, υπογράμμισε σε δηλώσεις του, πως με τις νέες διατάξεις η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στοχεύει την εφαρμογή μίας κατά το δυνατόν περιοριστικής και αποτελεσματικής πολιτικής στο θέμα του ασύλου.

«Πρόκειται για ένα περαιτέρω βήμα, με το οποίο κλείνουμε ένα κενό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούν να προκύψουν νέα (κενά), και σε μία τέτοια περίπτωση θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα», ανέφερε Χέρμπερτ Κικλ, ο οποίος θεωρεί ως αποτυχημένη τη Διαδικασία του Δουβλίνου στη σημερινή της μορφή και έχει ζητήσει μεσοπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα να είναι δυνατή η υποβολή αίτησης ασύλου μόνον εκτός ευρωπαϊκού εδάφους.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο αντικαγκελάριος και αρχηγός των Ελευθέρων Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε είχε ζητήσει να γίνει εγκατάσταση προσφύγων σε στρατώνες που δεν χρησιμοποιούνται και να απαγορευτεί η βραδινή έξοδος στους αιτούντες άσυλο.

«Το δικό μου μοντέλο είναι να περάσουμε από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις σε μία κρατική μέριμνα, όπου θα ήταν επίσης σκόπιμο να χρησιμοποιηθούν κάποιοι άδειοι στρατώνες για την εγκατάσταση προσφύγων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα πρότεινε να επιβληθεί ένα είδος απαγόρευσης βραδινής εξόδου στους αιτούντες άσυλο, σημειώνοντας πως έχει συζητηθεί ήδη στο παρελθόν, να υποχρεούνται οι αιτούντες άσυλο να επιστρέφουν το βράδυ στους στρατώνες μετά από μία συγκεκριμένη ώρα, καθώς, κατά την άποψή του, «χρειάζεται να υπάρχει τάξη, ενόσω είναι ανοικτή η διαδικασία για τη χορήγηση ασύλου».

Αξίζει να σημειωθεί, πως στο πρόγραμμα της κυβέρνησης συνασπισμού Λαϊκού Κόμματος και Κόμματος των Ελευθέρων προβλέπεται ότι πρόσφυγες δεν θα επιτρέπεται πλέον να ζουν σε ιδιωτικά καταλύματα αλλά μόνον σε καταυλισμούς.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Εκδικητής

Μόνο έτσι θα αποτραπεί η παράνομη μετανάστευση. Μπράβο στην Αυστρία. Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα τους.

vag

ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΔΩ ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΤΕΡΑ ΦΙΛΙΚΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΑΚΟΥ δυνατότητα πρόσβασης των αρχών στα κινητά τηλέφωνα των προσφύγων για τον έλεγχο της πορείας που ακολούθησαν, ή, στην περίπτωση που οι πρόσφυγες φέρουν μαζί τους χρήματα, την κατακράτηση έως και 840 ευρώ ως συνεισφορά στη διαδικασία εξέτασης της αίτησης ασύλου. πρόσφυγες που έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα θα τίθενται άμεσα υπό κράτηση ενόψει απομάκρυνσης και θα μεταφέρονται δραστικά εκτός Αυστρίας. ενώ θα απελαύνονται και νεαρής ηλικίας πρόσφυγες σε περίπτωση που έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα.

YNI

Είναι σοβαρό κράτος με κυβέρνηση που σέβεται την λαική εντολή με συνέπεια στις προεκλογικό πρόγραμμα. Είναι πανευρωπαικό παράδειγμα.

NRG

Ο λαός της Αυστρίας πολύ πρόσφατα τον ανέδειξε νικητή των εκλογών! Αυτά είχε πει οτι θα κάνει, και αυτά κάνει. Δεν έκανε κολοτούμπες, ούτε τους εξαπάτησε λέγοντας άλλα πριν και άλλα μέτα. Αυτή ειναι η βούληση του κυρίαρχου Αυστριακού λαού. Ας διαμαρτυρηθούν όσο θέλουν οι υπόλοιποι. Μετρήθηκαν και βρέθηκαν λιγότεροι.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kuwait

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος, που δεν είναι μέλος του Συμβουλίου, έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά του Κατάρ κατηγορώντας το ότι συνεργάζεται με το Ιράν και υποστηρίζει την τρομοκρατία

μικι

Ένα βιβλίο αναφερόταν στο κουνέλι ‘Οσβαλντ, έναν χαρακτήρα με μακριά αυτιά και μικρή ολοστρόγγυλη μαύρη μύτη, τον οποίο είχε δημιουργήσει ο Ντίσνεϊ τη δεκαετία του 1920, αλλά ο Ντίσνεϊ έχασε τα πνευματικά δικαιώματα του χαρακτήρα αυτού το 1928 και για να τον αντικαταστήσει δημιούργησε τον Μίκι Μάους

peter-altmaier

«Οι φόροι για τις επιχειρήσεις στη Γερμανία είναι τώρα υψηλότεροι από ό,τι στις άλλες βιομηχανικές χώρες», εξήγησε ο Αλτμάιερ στη Welt am Sonntag. «Αυτό είναι μειονέκτημα και θέτει θέσεις εργασίας σε κίνδυνο. Γι' αυτό είναι απαραίτητη μια μεσοπρόθεσμη περικοπή», συμπλήρωσε

sinema

Στις πρόσφατες ενδιάμεσες εκλογές, η 42χρονη Σίνεμα επικράτησε οριακά της ρεπουμπλικανής αντιπάλου της Μάρθα ΜακΣκάλι χαρίζοντας στους Δημοκρατικούς νίκη στην Αριζόνα και διαδέχτηκε τον γερουσιαστή Τζεφ Φλέικ

kwasi

“Η απόκτηση νέου αρχηγού δεν πρόκειται να επανεκκινήσει τις διαπραγματεύσεις, αλλά όυτε και θα αλλάξει την κοινοβουλευτική αριθμητική, επομένως είναι ένας μάταιος περισπασμός”, είπε ο Κουάσι Κουαρτένγκ

magritte

Ο πίνακας «Le Principe du plaisir/Portrait of Edward James» του 1937 εκθρόνισε την Ευαίσθητη χορδή που πωλήθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου του 2017 στο Λονδίνο αντί 14,4 εκατομμυρίων στερλινών, συμπεριλαμβανομένων προμηθειών και εξόδων, δηλαδή 17,9 εκατ. δολαρίων