Τραμπ: Η επιδρομή στη Συρία ήταν τόσο τέλεια που βρήκαν να κοροϊδέψουν μόνο το «Mission Accomplished»

Τραμπ: Η επιδρομή στη Συρία ήταν τόσο τέλεια που βρήκαν να κοροϊδέψουν μόνο το «Mission Accomplished»

Η φράση που χρησιμοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος αποτελεί «ανέκδοτο» στις ΗΠΑ αφού έχει ταυτιστεί με την αποτυχία του Μπους να βάλει σύντομα τέλος στον πόλεμο του Ιράκ

syria1515
Με νέο tweet επανήλθε σήμερα στο θέμα της Συρίας
 ο
Ντόναλντ Τραμπ, συγχαίροντας για μία ακόμη φορά τον εαυτό του για τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συντονισμένη επίθεση των δυνάμεων των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας κατά του Άσαντ αλλά και για τις φράσεις που χρησιμοποίησε για να περιγράψει τον «θρίαμβο» του.

«Η επιδρομή στη Συρία παραγματοποιήθηκε με τόσο άψογο και ακριβή τρόπο, που το μόνο που βρήκαν να κοροϊδέψουν τα media των Fake News ήταν η χρήση του όρου «Αποστολή Εξετελέσθη». Το ήξερα ότι θα πιάνονταν από αυτό αλλά θεώρησα ότι πρόκειται για έναν τόσο σπουδαίο στρατιωτικό όρο, που έπρεπε να επανάλθει. Χρησιμοποιείτε τον συχνά!»
Κλείσιμο
, έγραψε στη νέα ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος.



Αξίζει να σημειωθεί ότι η φράση «Mission Accomplished» που χρησιμοποίησε εχθές ο Τραμπ σε ανάρτησή του, όπου ευχαριστούσε τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο «για τη σοφία τους και τον εξαιρετικό στρατό τους» και διαβεβαίωνε ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο αποτέλεσμα, σχολιάστηκε πολύ αρνητικά από τα αμερικανικά ΜΜΕ.




Πολλά τοπικά μέσα, μεταξύ των οποίων και το CNN απόρησαν γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος επέλεξε να χρησιμοποιήσει τη φράση που «στοίχειωνε» τον προκάτοχό του, Τζορτζ Γ. Μπους στην οκταετή θητεία του και έγινε συνώνυμη με την αποτυχία του να τερματίσει έγκαιρα τον πόλεμο στο Ιράκ.



Η συγκεκριμένη φράση αποτελεί ένα είδος «ανέκδοτου» στις ΗΠΑ από το 2003, όταν και χρησιμοποιήθηκε από τον τότε Αμερικανό πρόεδρο σε ομιλία του πάνω στο αεροπλανοφόρο Λίνκολν, κατά την οποία έμοιαζε να πανηγυρίζει πρόωρα για επιτυχία στον πόλεμο του Ιράκ. Το σύνθημα «αποστολή εξετελέσθη» αναγραφόταν σε ένα πελώριο πανό πάνω από το κεφάλι του Μπους και στάθηκε αφορμή για ανελέητη καζούρα τα επόμενα χρόνια, αφού ο πόλεμος συνεχιζόταν παρά την... ολοκλήρωση της αποστολής.



Μερικές από τις χθεσινές αντιδράσεις πολιτικών και δημοσιογράφων για την επίμαχη φράση:


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης