Ο Τραμπ κήρυξε «πόλεμο» στην Αmazon: Πληρώνει ελάχιστους φόρους, εξοντώνει τους λιανοπωλητές

Ο Τραμπ κήρυξε «πόλεμο» στην Αmazon: Πληρώνει ελάχιστους φόρους, εξοντώνει τους λιανοπωλητές

«Βουτάει» η μετοχή της εταιρείας μετά τις απειλές του Αμερικανού προέδρου ότι θα περιορίσει τα προνόμιά της

trump_new
Κλιμακώνει την επίθεση του κατά του αμερικανικού κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου ο Αμερικανός Πρόεδρος. Μέσω tweet, ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε έντονα παράπονα για τις "ευνοϊκές συνθήκες" που απολαμβάνει η Amazon, απειλώντας ουσιαστικά την εταιρεία πως θα περιοριστούν τα προνόμιά της, για χάριν των υπολοίπων λιανοπωλητών.

«Έχω εκφράσει τις ανησυχίες μου κατά της Amazon πολύ πριν τις εκλογές. Σε αντίθεση με άλλους, πληρώνουν λίγους ή καθόλου φόρους στις πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις, χρησιμοποιούν το ταχυδρομικό μας σύστημα σαν το παιδί για τα θελήματα (προκαλώντας τεράστιες απώλειες για τις ΗΠΑ) και βγάζουν εκτός εργασίας χιλιάδες λιανεμπόρους» έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

AMazon_Trump_Twitter


Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε έτοιμος να αναλάβει μέτρα κατά της ευνοϊκής φορολογικής μεταχείρισης που απολαμβάνει η Amazon από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με όσα δήλωσαν πηγές του Λευκού Οίκου, όπως αναφέρει η Wall Street Journal.

Κλείσιμο
«Είναι εμμονικός με την Amazon», ανέφερε μεταξύ άλλων μία εκ των πηγών για τον Ρεπουμπλικάνο. Επίσης, οι πηγές εξέφρασαν την άποψη του Donald Trump ότι η κολοσσιαία εταιρεία «σκοτώνει τα πολυκαταστήματα και οδηγεί στο χείλος της καταστροφής τους λιανοπωλητές».

Βέβαια, είναι ήδη γνωστή η επιθετικότητα του Προέδρου κατά της εταιρείας του Jeff Bezos. «Η Amazon προκαλεί μεγάλες ζημιές στους φορολογουμένους λιανοπωλητές. Οι πόλεις και οι πολιτείες σε ολόκληρες τις ΗΠΑ τραυματίζονται -πολλές θέσεις εργασίας χάνονται!», είχε γράψει στο Twitter, στις 16 Αυγούστου 2017 ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Η Amazon δεν έχει σχολιάσει επίσημα το δημοσίευμα.

Στον απόηχο της είδησης, η μετοχή του τεχνολογικού γίγαντα στη Νέα Υόρκη, υποχώρησε κατά 5,7%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης