Βίντεο: Φαίνεται ότι οι Ρώσοι ήταν πίσω από τη δηλητηρίαση του Σκρίπαλ, λέει ο Τραμπ

Βίντεο: Φαίνεται ότι οι Ρώσοι ήταν πίσω από τη δηλητηρίαση του Σκρίπαλ, λέει ο Τραμπ

«Μίλησα με την (Βρετανίδα) πρωθυπουργό, και έχουμε σοβαρές συζητήσεις… Είναι μια πολύ θλιβερή κατάσταση» τόνισε, κατά τη συνάντησή του με τον ιρλανδό πρωθυπουργό Λιο Βάραντκάρ

Βίντεο: Φαίνεται ότι οι Ρώσοι ήταν πίσω από τη δηλητηρίαση του Σκρίπαλ, λέει ο Τραμπ
Στην εκτίμηση ότι οι Ρωσικές υπηρεσίες βρίσκονται πίσω από την από την επίθεση με νευροπαραλυτικό παράγοντα εναντίον του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ προχώρησε την Πέμπτη ο Ντόναλντ Τραμπ. 

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο στο Οβάλ Γραφείο, αν ο Πούτιν βρίσκεται πίσω από την επίθεση, ο Aμερικανός πρόεδρος δήλωσε «έτσι φαίνεται». 

«Μίλησα με την (Βρετανίδα) πρωθυπουργό, και έχουμε σοβαρές συζητήσεις… Είναι μια πολύ θλιβερή κατάσταση» τόνισε, κατά τη συνάντησή του με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Λιο Βάραντκάρ.
Κλείσιμο

«Σίγουρα φαίνεται ότι οι Ρώσοι βρίσκονταν από πίσω (από την επίθεση). Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί ποτέ και το παίρνουμε πολύ σοβαρά (υπόψη) όπως, νομίζω, και πολλοί άλλοι (ηγέτες» επισήμανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. 

«Αν η Ρωσία επιδιώκει τη σύγκρουση, θα είμαστε σε θέση να υπερασπισθούμε όλα τα μέλη μας, είμαστε σε θέση να αμυνθούμε», προειδοποίησε την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, με αφορμή την υπόθεση Σκριπάλ. 

Κοινό ανακοινωθέν με το οποίο καταλογίζουν στη Ρωσία την ευθύνη για τη δηλητηρίαση του Σεργκέι Σκρίπαλ εξέδωσαν στο μεταξύ οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Γερμανία, σε μία επίδειξη συμμαχικής αλληλεγγύης έναντι της Μόσχας.

Ουάσιγκτον, Παρίσι και Βερολίνο επισημαίνουν ότι αποδέχονται την εκτίμηση του Λονδίνου για την πολύ υψηλή πιθανότητα ρωσικής υπαιτιότητας, κι ότι δεν υπάρχει λογική εναλλακτική εξήγηση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης