Γερμανία: Οι δασμοί του Τραμπ θα κοστίσουν θέσεις εργασίας

Γερμανία: Οι δασμοί του Τραμπ θα κοστίσουν θέσεις εργασίας

«Οι πολιτικές του Τραμπ θέτουν σε κίνδυνο την τάξη μιας ελεύθερης παγκόσμιας οικονομίας», τόνισε η Γερμανίδα υπουργός Οικονομικών Μπριγκίτε Τσίπρις

Γερμανία: Οι δασμοί του Τραμπ θα κοστίσουν θέσεις εργασίας
Η δασμολογική πολιτική του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις εισαγωγές χάλυβα κι αλουμινίου θα έχει κόστος σε θέσεις εργασίας και οικονομική ανάπτυξη, δήλωσε σήμερα στο Reuters, η υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Μπριγκίτε Τσίπρις.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι τόσο η Ευρώπη, όσο κι άλλοι υποστηρικτές του ελεύθερου εμπορίου, δεν θα πρέπει να επιτρέψουν την μεταξύ τους, διαίρεση.

Ο πρόεδρος Τραμπ προχώρησε την Πέμπτη στην επιβολή δασμών εισαγωγής, 25% στον χάλυβα και 10% στο αλουμίνιο, ενώ το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή μέσα σε διάστημα 15 ημερών από την ανακοίνωσή του.

Κλείσιμο
Από τους δασμούς εισαγωγής εξαιρέθηκαν ο Καναδάς και το Μεξικό, ενώ παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο κι άλλων εξαιρέσεων.

«Οι πολιτικές του Τραμπ θέτουν σε κίνδυνο την τάξη μιας ελεύθερης παγκόσμιας οικονομίας», τόνισε η Τσίπρις σε ανακοίνωσή της, που έστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο Reuters.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης