Φιλιππίνες: Τέσσερις νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι από ανατροπή φέρι

Φιλιππίνες: Τέσσερις νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι από ανατροπή φέρι

Το δυστύχημα αποδίδεται στις κακές καιρικές συνθήκες

Φιλιππίνες: Τέσσερις νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι από ανατροπή φέρι
Τουλάχιστον τέσσερις είναι οι νεκροί από την ανατροπή οχηματαγωγού πλοίου ανοιχτά των ακτών των Φιλιππίνων. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, δεκάδες είναι οι αγνοούμενοι. 

Μέχρι στιγμής, περίπου 100 από τους 251 επιβαίνοντες έχουν διασωθεί. Τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν προσπάθειες για τον εντοπισμό των δεκάδων άλλων που αγνοούνται μετά τη βύθιση του πλοίου. 

«Ξαφνικά σηκώθηκε αέρας και το πλοίο χρειάστηκε να σταματήσει τις μηχανές καθώς η πλώρη άρχισε να μπάζει νερά», διηγήθηκε στον ραδιοσταθμό DZMM ο φοιτητής Ντόνελ Μεντιόλα, ένας από τους επιβάτες που διασώθηκαν. «Ορισμένοι από εμάς κολύμπησαν, αλλά είδα και ηλικιωμένους ανθρώπους που φαινόταν ότι ήταν ήδη νεκροί» πρόσθεσε. 

Κλείσιμο
Το Mercraft 3 ανατράπηκε γύρω στο μεσημέρι τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδος) ανοιχτά της πόλης-λιμάνι Ρεάλ, που βρίσκεται σε απόσταση 70 χιλιομέτρων ανατολικά της Μανίλα, από την οποία είχε αναχωρήσει και κατευθυνόταν προς το νησί Πολίγιο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ακτοφυλακής Αρμάντ Μπαλίλο.

Σε εικόνες που μεταδόθηκαν από το δίκτυο ABS-CBN φαίνονται ασθενοφόρα την ώρα που ετοιμάζονται να μεταφέρουν κάποιους από τους διασωθέντες στο νοσοκομείο, ενώ σε αυτές διακρίνονται επίσης τέσσερις σοροί μέσα σε σάκους στο έδαφος.

Σύμφωνα με τον Μαρκ Άματ, αστυνομικό επιθεωρητή κοντινής πόλης, περισσότερο από 100 άνθρωποι διασώθηκαν. Ωστόσο, αρνήθηκε να  σχολιάσει τις πληροφορίες για νεκρούς.

Στον τόπο του δυστυχήματος έχουν σταλεί ελικόπτερα και πλοία διάσωσης. Βασικός παράγοντας του ναυαγίου θεωρούνται οι καιρικές συνθήκες. 

Το φέρι είχε σαλπάρει από τη Ρεάλ μολονότι το νότιο τμήμα των Φιλιππίνων προετοιμαζόταν για την άφιξη της τροπικής καταιγίδας Τεμπλίν σήμερα το πρωί.

Ωστόσο το φέρι πήρε άδεια για να αναχωρήσει, καθώς δεν είχε εκδοθεί κάποιο έκτακτο μετεωρολογικό δελτίο για τη ζώνη στην οποία βρίσκεται η Ρεάλ και το Πολίγιο, ανατολικά της Λουζόν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης