Φονικές αεροπορικές επιδρομές Ισραηλινών στη Γάζα

Φονικές αεροπορικές επιδρομές Ισραηλινών στη Γάζα

Ένα μωρό 6 μηνών και ένας 54χρονος άνδρας νεκροί - Τουλάχιστον 25 τραυματίες, μεταξύ τους και έξι παιδιά - Προηγήθηκε η εκτόξευση τριών ρουκετών από τους Παλαιστίνιους - Νωρίτερα, δύο νεκροί και τουλάχιστον 200 τραυματίες σε συγκρούσεις Παλαιστινίων με τις δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ

Φονικές αεροπορικές επιδρομές Ισραηλινών στη Γάζα
Αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας πραγματοποίησαν ισραηλινά αεροσκάφη στη Λωρίδα της Γάζας, ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά» της έντασης στη Μέση Ανατολή, λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις του Ντόναλντ Τραμπ περί της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ και μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, υπάρχουν τουλάχιστον δύο νεκροί και 25 τραυματίες. Νεκροί είναι ένα μωρό 6 μηνών (ονόματι Yousif Shkian) και ο 54χρονος Maher Atallah, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και τουλάχιστον 6 τραυματίες. Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας. Τα ισραηλινά αεροσκάφη φέρονται να έχουν χτυπήσει κτήρια και δομές στο βόρειο τμήμα, στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι βομβαρδισμοί από τα ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποιήθηκαν λίγες ώρες μετά την εκτόξευση δύο ρουκετών από την πλευρά των Παλαιστινίων προς το Ισραήλ και ελάχιστα λεπτά μετά την εκτόξευση και τρίτης ρουκέτας, η οποία δεν αναχαιτίστηκε από το ισραηλινό σύστημα άμυνας, πλήττοντας μία μη κατοικημένη περιοχή και προκαλώντας υλικές μόνο ζημιές.

Κλείσιμο
Δείτε βίντεο από το σημείο που έπεσε η τρίτη ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας, στο έδαφος του Ισραήλ...



Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πολεμικά αεροσκάφη της βομβάρδισαν σήμερα στρατιωτικούς στόχους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός έκανε γνωστό ότι έπληξε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης και μια αποθήκη πυρομαχικών ως αντίποινα για τις ρίψεις ρουκετών νωρίτερα σήμερα από τη Γάζα εναντίον πόλεων του Ισραήλ.

Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι οι περισσότεροι από τους τραυματίες είναι κάτοικοι ενός κτιρίου κοντά στο στρατόπεδο.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή που τα ισραηλινά αεροσκάφη πλήττουν τις θέσεις των Παλαιστινίων βόρεια της Γάζας...











Συγκλονιστικές (ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ) εικόνες από παιδιά και ενήλικες που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των αεροπορικών βομβαρδισμών...

Το μόλις 6 μηνών μωρό που δεν κατάφεραν να σώσουν οι γιατροί, καταλήγοντας στα τραύματά του...






Ο άνδρας που έχασε τη ζωή του κατά τους αποψινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα...(ΣΚΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ)










Δύο νεκροί και τουλάχιστον 200 τραυματίες σε συγκρούσεις

Νωρίτερα, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν στα επεισόδια που ξέσπασαν στην Ιερουσαλήμ και την κατεχόμενη Δυτική όχθη, όταν δυνάμεις των Ισραηλινών  συγκρούστηκαν με Παλαιστίνιους διαδηλωτές, μετά την κίνηση του Ντόναλντ Τραμπ να κηρύξει την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ. Σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο, οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 200.

Η ταυτότητα του πρώτου νεκρού έγινε γνωστή από το υπουργείο Υγείας των Παλαιστινίων. Πρόκειται για τον Μοχάμεντ αλ-Μάσρι, 30 ετών, που σκοτώθηκε σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας στα σύνορα της Γάζας. Λίγη ώρα αργότερα, το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε και δεύτερο νεκρό, δίχως να προσδιορίσει την ταυτότητά του. Σχεδόν μισή ώρα αργότερα, οι Παλαιστίνιοι ανακάλεσαν την ανακοίνωσή τους, λέγοντας πως ο δεύτερος άνδρας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Αργά το βράδυ κατέληξε και ο δεύτερος.

Ο 30χρονος που έχασε τη ζωή του...



Διαδηλωτές στη Βηθλεέμ έριξαν πέτρες, γεγονός που αποκρούστηκε από τα στρατεύματα των Ισραηλινών με δακρυγόνα. 

Στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, στην Παλαιά Πόλη, δεκάδες παλαιστίνιοι διαδηλωτές και περίπου 50 ισραηλινοί αστυνομικοί ήρθαν σε σύγκρουση. Πολλές βιτρίνες των καταστημάτων έσπασαν, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου. Η αστυνομία χτύπησε τους διαδηλωτές με τα κλομπ για να τους απωθήσει. 



Στη Χεβρώνα, τη Βηθλεέμ και την Ιεριχώ, οι δυνάμεις των ισραηλινών δέχονταν πέτρες από Παλαιστίνιους και απαντούσαν με σφαίρες από καουτσούκ και δακρυγόνα. Τηλεοπτικές εικόνες από τη Βηθλεέμ δείχνουν χιλιάδες διαδηλωτές να συγκρούονται με ισραηλινά στρατεύματα σε κεντρικό δρόμο. Για να διαλυθούν τα πλήθη χρησιμοποιήθηκαν κανόνια νερού, ενώ ο αέρας γέμισε με καπνούς από δακρυγόνα. Στη Χεβρώνα, διαδηλωτές διασκορπισμένοι πετούσαν πέτρες κατά αστυνομικών. 

Τις τελευταίες ημέρες, επιπλέον δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στη Δυτική Όχθη, σε ένα μέρος της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και στα σύνορα της Γάζας. Δεκάδες Παλαιστίνιοι έχουν τραματιστεί. 

Επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται πλέον εντός και γύρω από την παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ, όπου βρίσκονται και οι Άγιοι Τόποι. 

Η κίνηση του Ντόναλντ Τραμπ καταδικάστηκε από δυτικούς συμμάχους των ΗΠΑ, αλλά και από τον αραβικό και ισλαμικό κόσμο, καθώς ανέτρεψε δεκαετίες αμερικανικής πολιτικής ουδετερότητας προς την κατάσταση της Ιερουσαλήμ. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης