Εκατόμβη νεκρών στην Σομαλία: 189 οι νεκροί από τις δύο βομβιστικές επιθέσεις

Εκατόμβη νεκρών στην Σομαλία: 189 οι νεκροί από τις δύο βομβιστικές επιθέσεις

Ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγό εξερράγη μπροστά από ένα ξενοδοχείο και δύο ώρες αργότερα ένα άλλο παγιδευμένο όχημα εξερράγη στη συνοικία Μεντίνα

Εκατόμβη νεκρών στην Σομαλία: 189 οι νεκροί από τις δύο βομβιστικές επιθέσεις
Την μεγαλύτερη επίθεση των τελευταίων ετών βιώνει η Σομαλία, όπου οι νεκροί από τις δύο βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν χθες Σάββατο στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου έφτασαν τους 189, ενώ οι τραυματίες παραμένουν περισσότεροι από 200!

Πρόκειται για ένα από τα πιο αιματηρά επεισόδια που έχουν σημειωθεί στη χώρα από το 200, οπότε οι ισλαμιστές αντάρτες Σεμπάμπ ξεκίνησαν τη δράση τους.

Ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγό εξερράγη μπροστά από ένα ξενοδοχείο στον πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο Κ5 της πρωτεύουσας Μογκαντίσου, ο οποίος είναι γεμάτος με κυβερνητικά κτίρια, εστιατόρια και καταστήματα.

Κλείσιμο
Δύο ώρες αργότερα ένα άλλο παγιδευμένο όχημα εξερράγη στη συνοικία Μεντίνα της σομαλικής πρωτεύουσας.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Οι Σομαλοί ισλαμιστές Σεμπάμπ, που συνδέονται με την αλ Κάιντα, συχνά εξαπολύουν επιθέσεις στο Μογκαντίσου και τα περίχωρά της.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε έξω από το δημοφιλές ξενοδοχείο Safari, όπου όμως δεν διαμένουν συχνά κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Συνήθως οι Σεμπάμπ βάζουν στο στόχαστρο ξενοδοχεία που χρησιμοποιούνται από μέλη της κυβέρνησης.

Οι Σεμπάμπ εκδιώχθηκαν από το Μογκαντίσου τον Αύγουστο του 2011 και τα τελευταία χρόνια έχουν χάσει επίσης τα περισσότερα από τα προπύργιά τους. 

Όμως ελέγχουν ακόμη μεγάλες εκτάσεις στην ύπαιθρο και εξαπολύουν συχνά αντάρτικες επιχειρήσεις και επιθέσεις αυτοκτονίας στην πρωτεύουσα και σε στρατιωτικές βάσεις.

Η χθεσινή επίθεση έγινε μία ημέρα μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του υπουργού Άμυνας και του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων της Σομαλίας.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης