AfD (ακροδεξιά): Θα κυνηγήσουμε την κυρία Μέρκελ- Θα πάρουμε πίσω τη χώρα μας

AfD (ακροδεξιά): Θα κυνηγήσουμε την κυρία Μέρκελ- Θα πάρουμε πίσω τη χώρα μας

Βασικό αίτημα στο μανιφέστο του ξενοφοβικού κόμματος να απαγορευτούν όλα τα ισλαμικά τεμένη και οι μιναρέδες, να σταματήσουν οι προσευχές των μουεζίνηδων και να απαγορευτεί η μπούρκα


AfD (ακροδεξιά): Θα κυνηγήσουμε την κυρία Μέρκελ- Θα πάρουμε πίσω τη χώρα μας
Το εθνικιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία AfD, που φαίνεται να συγκεντρώνει το 13,5% των ψήφων στις εκλογές της Γερμανίας
, δεσμεύεται «να αλλάξει τη χώρα», σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις των στελεχών του μετά το πρώτο exit poll. 

Ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ, ο ένας εκ των προέδρων του εθνικιστικού κόμματος δεσμεύθηκε σήμερα «να αλλάξει αυτή τη χώρα»

Κλείσιμο
«Θα αλλάξουμε αυτή τη χώρα (…) Μόνο ο ιδεαλισμός (των μελών και των υποστηρικτών μας) μας έφερε εδώ και θέλω να σας ευχαριστήσω για αυτό. Και αγαπητοί φίλοι, τώρα που είμαστε προφανώς η τρίτη μεγαλύτερη δύναμη (…) η κυβέρνηση πρέπει να προετοιμαστεί. Θα τους κυνηγήσουμε. Και θα κυνηγήσουμε την κυρία Μέρκελ (…) και θα πάρουμε πίσω τη χώρα μας και τους πολίτες μας».

Ήδη πριν από την ανακοίνωση του πρώτου exit poll, το στρατόπεδο των ακροδεξιών είχε ξεκινήσει τους πανηγυρισμούς, με τον Αλεξάντερ Γκάουλαντ να εξηγεί ότι οι ψηφοφόροι έχουν κουραστεί με τα κόμματα του κατεστημένου.

Βασικό αίτημα στο μανιφέστο του ξενοφοβικού κόμματος να απαγορευτούν όλα τα ισλαμικά τεμένη και οι μιναρέδες, να σταματήσουν οι προσευχές των μουεζίνηδων και να απαγορευτεί η μπούρκα.

Το AfD ζητά ακόμη να αλλάξει η στάση έναντι των εγκλημάτων που διέπραξαν οι Ναζί κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στο μεταξύ διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από τα γραφεία του κόμματος στην Αλεξάντερπλατς του Βερολίνου.

Η συμπρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), Αλεξάντρα Βάιντελ είπε στις δηλώσεις της ότι το κόμμα της ήρθε στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας για να παραμείνει και θα παραμείνει. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όσα υποσχεθήκαμε είπε στα συγκεντρωμένα στελέχη του κόμματος

Νωρίτερα η συμπρόεδρος του AfD Φράουκε Πέτρι χρησιμοποίησε μια φράση του Μαχάτμα Γκάντι για να σχολιάσει στο Twitter την ιστορική νίκη του κόμματός της στις βουλευτικές εκλογές.

«”Πρώτα σε αγνοούν, μετά γελούν εις βάρος σου, μετά σε πολεμούν και μετά κερδίζεις”- Γκάντι. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ #Btw17#AfD», έγραψε η Πέτρι στο Twitter.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης