Έτοιμο για εγκαίνια το Λούβρο του Αμπού Ντάμπι

Έτοιμο για εγκαίνια το Λούβρο του Αμπού Ντάμπι

Στις 11 Νοεμβρίου θα ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό

Το Αμπού Ντάμπι είναι επιτέλους έτοιμο να αποκτήσει το δικό του μουσείο του Λούβρου, καθώς στις 11 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του εντυπωσιακού νέου μουσείου.

Το φιλόδοξο πρότζεκτ αντιμετώπισε αρκετά εμπόδια μέχρι να υλοποιηθεί, καθώς καθυστέρησε για πέντε χρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που προκλήθηκε από την πτώση των τιμών του πετρελαίου.
Το νέο μουσείο που θα κοσμεί το Αμπού Ντάμπι είναι έργο του διάσημου Γάλλου αρχιτέκτονα Ζαν Νουβέλ και, όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει είναι εντυπωσιακό. Ο θόλος του, ο οποίος αγγίζει σε διάμετρο τα 180 μέτρα, είναι κατασκευασμένος από 7.000 τόνους χάλυβα και υποστηρίζεται από μόνο τέσσερις βάσεις. Εσωτερικά, υπάρχουν περίπλοκες διατρήσεις στο πλέγμα του θόλου που δεν λειτουργούν μόνο για φυσική διακόσμηση, αφού θα διαχέουν το φως, αλλά θα δημιουργούν και ένα μικροκλίμα στο χώρο.Η τέχνη που θα φιλοξενηθεί στο μουσείο θα προέρχεται από κάθε πλευρά του πλανήτη και θα απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε κουλτούρας.

Aκόμα δεν είναι γνωστό ποια θα είναι η τιμή του εισιτηρίου, αλλά σύμφωνα με τις Αρχές Τουρισμού και Πολιτισμού θα είναι «προσιτό σε όλους».Η κατασκευή του μουσείου πραγματοποιείται στο πλαίσιο του σχεδίου του Αμπού Ντάμπι να ενισχύσει τον τουρισμό του έως το 2020.

Στα εγκαίνια θα παραστεί και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Το έργο είναι το αποτέλεσμα διακυβερνητικής συμφωνίας που υπογράφηκε το 2007 ανάμεσα στο Παρίσι κα το Αμπού Ντάμπι. Διάρκειας 30 ετών, που προβλέπει ότι η Γαλλία θα προσφέρει την εμπειρογνωμοσύνη της, θα δανείσει έργα τέχνης και θα οργανώσει προσωρινές εκθέσεις έναντι ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Στο σύνολο αυτό, μόνο η παραχώρηση του ονόματος του Λούβρου έως το 2037 θα αποφέρει στο παρισινό μουσείο 400 εκατομμύρια ευρώ.
Η κατασκευή του μουσείου --που αρχικά εκτιμάτο στα 654 εκατομμύρια δολάρια (582 εκατ. ευρώ)-- χρηματοδοτήθηκε από το Αμπού Ντάμπι πέραν της συμφωνίας συνεργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Χ

Ήθελα να ξερα ποιος το ρσκεφτηκε αυτό Σε ποια κουλτούρα θα απευθύνεται στην κουλτούρα των μούσλ? Η θα θέλει ο ευρωπαίος να δει τέχνη και θα πηγαίνει αυτό αμπουνταμπι Πακιστάν Ινδοί και φιλιπινο Μπανγκλαντές μπρρρρρρρ

zavarakn

Ωραία. Αρχαία από πού θα κλέψουν;

απάντηση

Θα βάλουν νέα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stena_impero_2

«Η αντίδρασή μας θα εξεταστεί αλλά θα είναι ισχυρή», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ - Την ίδια στιγμή το Ιράν υποστηρίζει ότι το βρετανικό τάνκερ είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς, στο νότιο Ιράν

5