«Σοβαρά άρρωστη» η άλλοτε πανίσχυρη θεία του Κιμ Γιονγκ Ουν

«Σοβαρά άρρωστη» η άλλοτε πανίσχυρη θεία του Κιμ Γιονγκ Ουν

Η Κιμ Κιόνγκ Χούι εξαφανίστηκε όταν ο σύζυγός της και ένας από τους ισχυρότερους άντρες του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, ξαφνικά συνελήφθη και εκτελέστηκε με συνοπτικές διαδικασίες

«Σοβαρά άρρωστη» η άλλοτε πανίσχυρη θεία του Κιμ Γιονγκ Ουν
Η «εξαφανισμένη» θεία του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι σοβαρά άρρωστη, σύμφωνα με πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών της Νότιας Κορέας, και υποβάλεται σε θεραπεία σε κέντρο κοντά στην Πιονγκγιάνγκ. 

Η Κιμ Κιόνγκ Χούι εξαφανίστηκε από την δημόσια ζωή από τον Δεκέμβριο του 2013, όταν ο σύζυγός της και ένας από τους ισχυρότερους άντρες του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, ξαφνικά συνελήφθη και εκτελέστηκε με συνοπτικές διαδικασίες. 

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της Νότιας Κορέας, η ηλικιωμένη γυναίκα λαμβάνει θεραπείες για καρκίνο, άνοια, κατάθλιψη και καρδιακές παθήσεις. Είναι αδερφή του πατέρα του Βορειοκορεάτη δικτάτορα και πιστεύεται ότι κατά την παντοδυναμία του συζύγου της και ο δικός της ρόλος ήταν πολύ ισχυρός. 

Από τότε που εκτελέστηκε ο σύζυγός της, η ίδια δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά σε δημόσια εκδήλωση της Βόρειας Κορέας. Η υγεία της είχε κλονιστεί και είχε δεχτεί και παλιότερα θεραπεία για τον καρκίνο στην Μόσχα. Το 2006 αυτοκτόνησε η κόρη της στο Παρίσι όταν της αρνήθηκαν την άδεια να παντρευτεί έναν αλλοδαπό και αυτό της προκάλεσε κατάθλιψη. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης