Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ο Κάρολος μας είπε για το θάνατο της μητέρας μας

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ο Κάρολος μας είπε για το θάνατο της μητέρας μας

Η βασίλισσα Ελισάβετ τους προστάτεψε τις πρώτες ημέρες «κρύβοντας» τους στην Σκωτία - Οικογενειακή απόφαση να περπατήσουν πίσω από το φέρετρο της μητέρας τους - «Όμως ήταν εκεί για να μας βοηθήσει να τα καταφέρουμε»

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ο Κάρολος μας είπε για το θάνατο της μητέρας μας
Την αποκάλυψη ότι ήταν ο πρίγκιπας Κάρολος αυτός που τους είπε για το θάνατο της μητέρας τους, της πριγκίπισας Νταϊάνα, κάνει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στο ειδικό αφιέρωμα του BBC που θα μεταδοθεί το Σάββατο με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από το θάνατο σε τροχαίο της Lady D.

«Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που έχει να κάνει ένας πατέρας είναι να πει στα παιδιά του ότι ο άλλος γονιός έχει πεθάνει. Πώς το αντιμετωπίζεις αυτό δεν το ξέρων. Αλλά ήταν εκεί για εμά. Ήταν ο ένας από τους δύο που έμεινε. Και προσπάθησε να κάνει το καλύτερο δυνατόν ώστε να διασφαλίσει ότι ήμασταν προστατευμένοι και μας φέρονταν καλά. Αλλά έπρεπε να περάσει την ίδια διαδικασία πένθους και αυτός» λέει ο Ουίλιαμ

Στην ίδια εκπομπή οι δύο γιοι της Νταϊάνα αποκαλύπτουν ότι ήταν η βασίλισσα Ελισάβετ που τους προστάτεψε τις πρώτες δύσκολες ημέρες από την υστερία που κατέλαβε τότε τη Βρετανία για το θάνατο της «πριγκίπισσας του λαού».

Κλείσιμο
«Τότε η γιαγιά μας ήθελε να προστατέψει τους δύο εγγονούς της και τον πατέρα μας. Η γιαγιά εξαφάνισε τις εφημερίδες ώστε να μην ξέρουμε τι γίνεται» περιγράφει ο μεγαλύτερος γιος της Νταϊάνα πώς έζησαν τα πρώτα 24ωρα στο παλάτι του Μπάλμοραλ στη Σκωτία όπου μεταφέρθηκαν μετά το τραγικό τροχαίο δυστύχημα.

Ο ίδιος δηλώνει σήμερα ευγνώμων για το ότι «είχαμε την ευκαιρία να πενθήσουμε, να συγκεντρώσουμε τις σκέψεις μας και να έχουμε τον χώρο μας από όλους».

Η απόφαση της βασιλικής οικογένειας να «εξαφανιστούν» τα δύο αγόρια, ηλικίας τότε 12 και 15 ετών, είχε προκαλέσει πριν από 20 χρόνια μεγάλες αντιδράσεις στη βρετανική κοινή γνώμη.

Τελικά όμως η Βασίλισσα υπέκυψε στην πίεση της κοινής γνώμης και επέστρεψε στο Λονδίνο με  τα δύο εγγόνια της που βρέθηκαν στη σοκαριστική για τα ίδια κατάσταση να περπατήσουν ανάμεσα σε ένα πλήθος που πενθούσε, με αγνώστους να τα τραβολογάνε και να τους δίνουν λουλούδια βρεγμένα με δάκρυα.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση για τη γιαγιά μου. Ένοιωθε διχασμένη ανάμεσα στον ρόλο της γιαγιάς και της Βασίλισσας. Δεν περίμενε ότι η αντίδραση στο θάνατο της μητέρας μας θα ήταν τόσο μεγάλη» εξηγεί ο Ουίλιαμ.

Όπως αποκαλύπτει όλη η βασιλική οικογένεια ήταν αυτή που αποφάσισε ότι τα δύο αγόρια θα ακολουθούσαν το φέρετρο της Νταϊάνα στην κηδεία της. «Ήταν ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που έχω κάνει. Ήταν ένα πολύ δύσκολο περπάτημα. Γενικά δεν έχω άποψη αν ήταν σωστό ή λάθος. Κοιτώντας στο παρελθόν νοιώθω ευτυχής που αποτέλεσα μέρος όλου αυτού» εξομολογείται ο Βρετανός πρίγκιπας.

Ωστόσο τον Ιούνιο ήταν ο ίδιος που δήλωνε στο Newsweek ότι «κανένα παιδί δεν θα πρέπει να το κάνει αυτό κάτω από οποιεσδήποτε προϋποθέσεις».

Ο Ουίλιαμ μιλά επίσης για τη σιωπή που επικρατούσε στο τελευταίο αντίο στη μητέρα του και εξηγεί ότι τότε δεν μπορούσε να κατανοήσει γιατί τόσοι ξένοι και άγνωστοι ήθελαν να κλάψουν τόσο δυνατά.

Όπως λέει, πάντως, «είναι ένα διαφορετικό τελείως επίπεδο να πρέπει να περπατήσεις πίσω από το φέρετρο της μητέρας σου» αλλά ένοιωθε ότι «η Νταϊάνα περπατούσε δίπλα μας για να μας βοηθήσει να τα καταφέρουμε».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης