Τσέλσι Μάνινγκ: Η διαφυλική πληροφοριοδότρια του WikiLeaks ποζάρει με μαγιό για τη Vogue

Τσέλσι Μάνινγκ: Η διαφυλική πληροφοριοδότρια του WikiLeaks ποζάρει με μαγιό για τη Vogue

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με την πολιτική

Τσέλσι Μάνινγκ: Η διαφυλική πληροφοριοδότρια του WikiLeaks ποζάρει με μαγιό για τη Vogue
Η Τσέλσι Μάνινγκ, η διαφυλική που εξέτισε ποινή κάθειρξης επτά ετών διότι διέρρευσε στον ιστότοπο WikiLeaks απόρρητα έγγραφα όταν υπηρετούσε στον αμερικανικό στρατό, φωτογραφίζεται με μαγιό για τη Vogue τρεις μήνες μετά την αποφυλάκισή της και μιλά για τα σχέδιά της να ασχοληθεί με την πολιτική.

Η 29χρονη γυναίκα αποφυλακίστηκε τον περασμένο Μάιο από μια στρατιωτική φυλακή του Κάνσας, μετά από χάρη που της δόθηκε από τον Ομπάμα, όταν ακόμα εκείνος ήταν πρόεδρος. Η αρχική ποινή κάθειρξης που της είχε επιβληθεί ήταν 35  χρόνια, σε μια υπόθεση που έχει χαρακτηριστεί η μεγαλύτερη διαρροή απόρρητων και διαβαθμισμένων εγγράφων στην ιστορία των ΗΠΑ.

Κλείσιμο
Την επιμέλεια της φωτογράφησης της Μάνινγκ, που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής κυρίως θετικά σχόλια στα social media, ανέλαβε η διάσημη φωτογράφος Annie Leibovitz. Η πληροφοριοδότρια του WikiLeaks ποζάρει με ένα κόκκινο vintage μαγιό, όπως μπορεί κανείς να δει από τη φωτογραφία που ανέβασε η ίδια η 29χρονη στο Twitter, με τη λεζάντα «Έτσι μοιάζει λοιπόν η ελευθερία».

Όπως δήλωσε η Μάνινγκ στη συνέντευξή της στο περιοδικό, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ασχοληθεί στο μέλλον με την πολιτική. «Δεν μπορώ να σου πω ότι θα απορρίψω μια ενδιαφέρουσα πρόταση αλλά ούτε και ότι θα τη δεχτώ. Σκοπεύω να αφιερώσω τους επόμενους έξι μήνες στο να αποφασίσω τι θέλω να κάνω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προς το παρόν πάντως, έχει εστιάσει στη συγγραφή των απομνημονευμάτων της και στο απολαμβάνει την αίσθηση της ελευθερίας, μετά από 7 χρόνια περιορισμού.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης