Ντοκουμέντο: Οι τρομοκράτες κινούνται ήρεμοι πριν αρχίσουν τη σφαγή

Ντοκουμέντο: Οι τρομοκράτες κινούνται ήρεμοι πριν αρχίσουν τη σφαγή

Βίντεο δείχνει τους δράστες του διπλού τρομοκρατικού χτυπήματος στη βρετανική πρωτεύουσα να περπατούν ψύχραιμοι στην αγορά του Μπόροου λίγο πριν αρχίσουν να μαχαιρώνουν πολίτες στο όνομα του Αλλάχ 

Ντοκουμέντο: Οι τρομοκράτες κινούνται ήρεμοι πριν αρχίσουν τη σφαγή
Βίντεο- ντοκουμέντο που έχει καταγράψει τους τρομοκράτες να κινούνται στην Αγορά του Μπόροου έφερε στη δημοσιότητα η βρετανική εφημερίδα express. Στο βίντεο, φαίνονται οι δράστες να κινούνται απολύτως ψύχραιμοι, σα να πήγαιναν απλώς μια βόλτα, δευτερόλεπτα, ουσιαστικά πριν αρχίσει η σφαγή μέσα σε παμπ και εστιατόρια της Νότιας Οχθης του Τάμεση.

Και οι τρεις δράστες έπεσαν νεκροί από τα πυρά αστυνομικών, ενώ τουλάχιστον ένας εξ αυτών έφερε ζώνη που προσομοίαζε να έχει εκρηκτικά στη μέση του- αποδείχθηκε στη συνέχεια, ότι ήταν ψεύτικα. 

Την ίδια ώρα σε «αγώνα δρόμου», έχει επιδοθεί η βρετανική αστυνομία προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες της επίθεσης και να προχωρήσουν οι έρευνες για τυχόν συνεργούς τους.
Κλείσιμο
Ο αρχηγός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας δήλωσε ότι οι αρχές έχουν καταγράψει σημαντική πρόοδο στη διαδικασία της ταυτοποίησης των τριών δραστών.




Το βίντεο, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ της Express έχει τραβηχθεί από κινητό τηλέφωνο. Οι δράστες - ένας εκ των οποίων φορά φανέλα της Άρσεναλ- ελάχιστα λεπτά νωρίτερα έχουν πέσει με το λευκό βαν πάνω στον κόσμο στη Γέφυρα του Λονδίνου, έχουν εγκαταλείψει το όχημα και κινούνται προς το πολύβουο Μπόροου για να θέσουν σε εφαρμογή το δεύτερο μέρος του σχεδίου τους, που είναι η σφαγή αδιακρίτως. Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου επενέβη μέσα σε οκτώ λεπτά από τη στιγμή που εκλήθη και οι δράστες εξουδετερώθηκαν επί τόπου. 


















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης