«Ισοπαλία» Μέρκελ - Σουλτς σε δημοσκόπηση του ARD

«Ισοπαλία» Μέρκελ - Σουλτς σε δημοσκόπηση του ARD

Το 41% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται την Άνγκελα Μέρκελ (μείον 2 μονάδες από τον περασμένο Δεκέμβριο) - Το ίδιο ποσοστό λαμβάνει όμως και ο Μάρτιν Σουλτς

«Ισοπαλία» Μέρκελ - Σουλτς σε δημοσκόπηση του ARD
Νέα πνοή στο κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών της Γερμανίας δίνει η υποψηφιότητα του Μάρτιν Σουλτς για τη καγκελαρία, με το γερμανικό δίκτυο της κρατικής τηλεόρασης ARD να δημοσιεύει σήμερα δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία, το ποσοστό δημοτικότητας του πρώην επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου αγγίζει αυτό της Άνγκελα Μέρκελ

   
Κλείσιμο
Το 41% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται την Άνγκελα Μέρκελ (μείον 2 μονάδες από τον περασμένο Δεκέμβριο). Το ίδιο ποσοστό λαμβάνει όμως και ο Μάρτιν Σουλτς, όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση Infratest DIMAP, που δημοσιεύει το γερμανικό δίκτυο, δείχνοντας ξεκάθαρα πως θα είναι ένας γερός αντίπαλος της Γερμανίδας καγκελαρίου. Επιπλέον, το 11% των Γερμανών δηλώνει ότι δεν στηρίζει ούτε τον έναν, αλλά ούτε τον άλλο. 
   
Για το 65% των Γερμανών ερωτηθέντων, δεν είναι γνωστή η πολιτική που θα ασκήσει ο Σουλτς. Παρ 'όλα αυτά, οι πολίτες διάκεινται θετικά απέναντί του και μάλιστα, σε ότι αφορά το κριτήριο της αξιοπιστίας , ο Μάρτιν Σουλτς τα πάει ελαφρώς καλύτερα από τη Μέρκελ (Σουλτς 65%, Μέρκελ 64%) . 
   
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων "Forsa", Μάνφρεντ Γκίλνερ , πιστεύει ότι ο Σουλτς δεν έχει ένα σαφές πολιτικό περίγραμμα. Όπως δήλωσε στην εφημερίδα  «Nordwest-Zeitung», έγινε γνωστός ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Με την Ευρώπη, αλλά δεν μπορεί να κερδίσει στις εκλογές.

Την ίδια ώρα, δημοσκόπηση της γερμανικής εφημερίδας Bild που επικεντρώνει την έρευνά της σε δύο πρόσωπα- τον Γκάμπριελ και τον Σουλτς - δείχνει πως , το 58% των Γερμανών τάσσεται υπέρ του πρώην επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου ενώ το 23% υπέρ του Γκάμπριελ . 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης