Ο Ερντογάν έκοψε και τη σύνταξη του Γκιουλέν!

Ο Ερντογάν έκοψε και τη σύνταξη του Γκιουλέν!

Η Τουρκία έχει επιρρίψει την ευθύνη για την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στους υποστηρικτές του ιεροκήρυκα

Ο Ερντογάν έκοψε και τη σύνταξη του Γκιουλέν!
Έπειτα από το «λουκέτο» στα κανάλια
που στηρίζουν τον Φετουλάχ Γκιουλέν και ενώ τις τελευαταίες ημέρες είναι σε εξέλιξη ένα σκληρό «σκληρό» μπρα-ντε-φε
Κλείσιμο
ρ ανάμεσα σε Άγκυρα και Ουάσιγκτον για την έκδοσή του στην Τουρκία, ο Ερντογάν αποφάσισε να «κόψει» τη σύνταξη και τα δικαιώματα κοινωνικής ασφάλισης του ιεροκήρυκα, ο οποίος ζει εδώ και χρόνια αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ.

Η Τουρκία έχει επιρρίψει την ευθύνη για την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στους υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει εδώ και χρόνια αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ. Ωστόσο, ο Γκιουλέν αρνείται τις κατηγορίες.


Τετ-α-τετ Κέρι-Τσαβούσογλου στην Ουάσινγκτον 
Σήμερα και αύριο, πάντως, συναντώνται στις ΗΠΑ οι επικεφαλής της αμερικανικής και τουρκικής διπλωματίας για να συζητήσουν το θέμα της έκδοσης του Γκιουλέν.
    
Το τετ-α-τετ του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του Αμερικανού ομολόγου του, Τζον Κέρι  αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της διεθνούς διάσκεψης κατά του Ισλαμικού Κράτους, ενώ εκτός από τους Κέρι και Τσαβούσογλου, στην διεθνή διάσκεψη θα παραστούν και άλλοι υπουργοί Εξωτερικών, οι χώρες των οποίων συμμετέχουν στον διεθνή συνασπισμό που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος. 
 
Όπως σχολιάζει η «Hurriyet», η συνάντηση του Τσαβούσογλου με τους ομολόγους του  θα είναι μία καλή ευκαιρία για τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών να τους ενημερώσει για τις κινήσεις της Άγκυρας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. 
       
«Ο Τσαβούσογλου αναμένεται να ενημερώσει τους ομολόγους του για το τι συνέβη στην πατρίδα του όπως και για τους πραξικοπηματίες , λίγες ώρες μετά την προειδοποίηση των Βρυξελλών και ευρωπαικών χωρών ότι η κυβέρνηση της Άγκυρας θα πρέπει να σεβαστεί το Κράτος Δικαίου», γράφει η τουρκική εφημερίδα.  


«Στημένο» το πραξικόπημα, λέει ο Γκιουλέν
Πάντως, ο ίδιος ο Γκιουλέν καλεί τις ΗΠΑ να απορρίψουν κάθε αίτημα έκδοσής του στην Τουρκία, ενώ την ίδια ώρα υποστηρίζει ότι η αποτυχημένη απόπειρα κατάληψης της εξουσίας στην Τουρκία ήταν «στημένη».

Ο αντίπαλος του Ερντογάν χαρακτηρίζει «προβοκάτσια» το πραξικόπημα, λέγοντας πως ήταν στημένο και ότι επρόκειτο για μια δικαιολογία για να στοχοποιηθούν οι «γκιουλενιστές».

Ο πρώην ιμάμης διαμηνύει παράλληλα ότι δεν είχε καμία ανάμειξη με την απόπειρα του πραξικοπήματος, ενώ καταδικάζει οποιαδήποτε ανάμειξη του στρατού στην εσωτερική πολιτική της Τουρκίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γκιουλέν, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στην κορυφή της λίστας των πιο καταζητούμενων τρομοκρατών με την κατηγορία ότι ηγείται τρομοκρατικής οργάνωσης, ήταν στο παρελθόν σύμμαχος του Ερντογάν, αλλά οι σχέσεις των δύο ανδρών χάλασαν το 2013 όταν ο Ερντογάν κατηγόρησε τον Γκιουλέν ότι εκείνος είχε υποκινήσει τις έρευνες για διαφθορά οι οποίες στοχοποίησαν και ενέπλεξαν δεκάδες κυβερνητικά στελέχη και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης