«Λουκέτο» στα κανάλια που πρόσκεινται στον Γκιουλέν!

«Λουκέτο» στα κανάλια που πρόσκεινται στον Γκιουλέν!

Ο Ερντογάν τον κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα - Απαγόρευσε τη θρησκευτική τελετή στις κηδείες των πραξικοπηματιών- Απολύει 15.200 υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας - Συνεχίζονται οι συλλήψεις στρατηγών και πτεράρχων - Συνελήφθη και σύμβουλος του Ερντογάν -Εξωφρενικές διαστάσεις παίρνουν οι εκκαθαρίσεις

«Λουκέτο» στα κανάλια που πρόσκεινται στον Γκιουλέν!
«Λουκέτο» σε όλα τα κανάλια που στηρίζουν τον Γκιουλέν αποφάσισε να βάλει ο Ερντογάν.

Η εποπτεύουσα αρχή των ραδιοτηλεοπτικών μέσων στην Τουρκία ακύρωσε σήμερα τις άδειες όλων των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών που φέρεται να έχουν διασυνδέσεις με το θρησκευτικό κίνημα, του οποίου οι υποστηρικτές κατηγορούνται ότι επιχείρησαν να καταλάβουν την εξουσία με πραξικόπημα.

Το Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (RTUK) ανέφερε σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του πως έλαβε την απόφαση σε έκτακτη σύνοδο που συγκλήθηκε μετά την αποτυχημένη απόπειρα της 15ης Ιουλίου να ανατραπεί ο Ταγίπ Ερντογάν. Κατά πληροφορίες, πρόκειται για τους τηλεοπτικούς σταθμούς Samanyolu Tv και Mehtap TV καθώς και τον ραδιοφωνικό σταθμό Burç FM.

Κλείσιμο
Η Τουρκία έχει επιρρίψει την ευθύνη για την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στους υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει εδώ και χρόνια αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ. Ωστόσο, ο Γκιουλέν αρνείται τις κατηγορίες.

Ο «σουλτάνος» απολύει και 15.200 υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας
Την ίδια ώρα, όμως, η κυβέρνηση του Ερντογάν έχει ξεκινήσει μία άνευ προηγουμένου επιχείρηση απομάκρυνσης των γκιουλενικών θυλάκων από τον κρατικό μηχανισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο «σουλτάνος» απομακρύνει από την θέση τους 15.200 υπαλλήλους του υπ. Παιδείας. 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την Χουριέτ, έχουν απομακρυνθεί ακόμα 7.795 αστυνομικοί από τα καθήκοντά τους όπως επίσης και ο νομάρχης της Σινώπης μαζί με 246 δημοσίους υπαλλήλους. Επίσης από τις τάξεις της Στρατοχωροφυλακής απολύθηκαν 2 στρατηγοί, 9 ταξίαρχοι, 61 συνταγματάρχες, 44 αντισυνταγματάρχες, 55 ταγματάρχες, 93  λοχαγοί. 134 υπολογαχοί, 44 λοχίες και 171 ακόμη υπαξιωματικοί. Επίσης έχουν τεθεί υπό κράτηση 112 στρατηγοί και 61 ναύαρχοι, μεταξύ των οποίων είναι ο διοικητής της Β’ Στρατιάς  Αντέμ Χουντουτί  και ο πρώην αρχηγός της πολεμικής αεροπορίας, Ακίν Οζτούρκ.



Καμία θρησκευτική τελετή στις κηδείες των πραξικοπηματιών
Όλα αυτά ενώ η Διεύθυνση Θρησκευτικών Ζητημάτων της Τουρκίας (Diyanet) ανακοίνωσε ότι αρνείται να προσφέρει επιτύμβιες θρησκευτικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων προσευχών στις κηδείες, για τους στρατιώτες που εμπλέκονται στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, εκτός από εκείνους που είχαν «αναγκαστεί δια της βίας να συμμετάσχουν» στις στρατιωτικές ενέργειες που προσπάθησαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση στις 15 Ιουλίου.  

Στην ανακοίνωση, η Diyanet είπε ότι υπήρξαν πολλές ερωτήσεις πρόσφατα σχετικά με τις κηδευτικές προσευχές των πραξικοπηματιών και ως εκ τούτου, κρίθηκε αναγκαίο να δημοσιεύσει μια δήλωση σχετικά με το θέμα.  

Λέγοντας ότι οι προσευχές της κηδείας αξίζουν σε πιστούς οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους και ότι η ευλογία δίνεται στον θανόντα κατά τη διάρκεια των προσευχών, πρόσθεσε ότι οι στρατιώτες που συνομώτησαν για να ρίξουν την κυβέρνηση δεν αξίζουν τις ευλογίες των πιστών, καθώς «όχι μόνο καταπάτησαν τις ατομικές ελευθερίες, αλλά καταπάτησαν ολόκληρο το έθνος με τις δράσεις τους» και ως εκ τούτου θρησκευτικές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια της ταφής δεν θα πρέπει να παρέχεται σε αυτούς τους ανθρώπους.  

Η δήλωση, ωστόσο, εξαιρεί τους στρατιώτες και το προσωπικό ασφαλείας που είχαν «αναγκαστεί δια της βίας και με απειλή, να συμμετάσχουν στις συγκρούσεις χωρίς να γνωρίζουν τι συνέβαινε» από την απόφασή της.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης