Αίγυπτος: 81 τραυματίες από μεγάλη φωτιά στο Κάιρο

Αίγυπτος: 81 τραυματίες από μεγάλη φωτιά στο Κάιρο

Δείτε τις εικόνες από την πύρινη λαίλαπα - Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε ξενοδοχείο στην περιοχή Αλ Μόσκι και επεκτάθηκε ταχύτατα σε τέσσερα γειτονικά οικοδομικά τετράγωνα

Αίγυπτος: 81 τραυματίες από μεγάλη φωτιά στο Κάιρο
Εκατοντάδες άνθρωποι κινδύνευσαν τη Δευτέρα (9/5) στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου το Κάιρο, όταν ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε βιομηχανική περιοχή, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 81 άτομα, μεταξύ των οποίων και αρκετοί πυροσβέστες.



Κλείσιμο
Η φωτιά ξέσπασε το βράδυ σε ξενοδοχείο στην περιοχή Αλ Μόσκι, αρκετά κοντά στο τέμενος Αλ Αζάρ. Πολύ γρήγορα επεκτάθηκε σε τέσσερα γειτονικά οικοδομικά τετράγωνα, παρά την άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής, όπως ενημέρωσε επισήμως η αστυνομία.



Στα κτίρια που κάηκαν, μεταξύ των οποίων και αποθήκες, υπήρχαν ιδιαιτέρως εύφλεκτα υλικά, όπως πλαστικά, οι καπνοί από τα οποία προκάλεσαν αποπνικτική ατμόσφαιρα σε μεγάλη ακτίνα στην πόλη, ενώ οι κοντινές περιοχές εκκενώθηκαν για λόγους ασφαλείας.



Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έθεσαν τη φωτιά σε έλεγχο το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ τουλάχιστον 16 πυροσβέστες και αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα ή εγκαύματα.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης