Απάντηση Πενταγώνου σε Τραμπ: Η αντιμουσουλμανική ρητορική υπονομεύει την εθνική ασφάλεια μας

Απάντηση Πενταγώνου σε Τραμπ: Η αντιμουσουλμανική ρητορική υπονομεύει την εθνική ασφάλεια μας

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πίτερ Κουκ δήλωσε πως μουσουλμάνοι υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και πως η στρατηγική των ΗΠΑ στην μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος βασίζεται την υποστήριξη μουσουλμανικών κρατών

Απάντηση Πενταγώνου σε Τραμπ: Η αντιμουσουλμανική ρητορική υπονομεύει την εθνική ασφάλεια μας
Η αντιμουσουλμανική ρητορική υπονομεύει την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, ανέφερε την Τρίτη το Πεντάγωνο σχολιάζοντας την πρόταση που έκανε ο υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ, περί απαγόρευσης εισόδου των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πίτερ Κουκ, ερωτηθείς για τις δηλώσεις Τραμπ, δήλωσε πως μουσουλμάνοι υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και πως η στρατηγική των ΗΠΑ στην μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος βασίζεται την υποστήριξη μουσουλμανικών κρατών.

«Οτιδήποτε ενισχύει την ρητορική του ΙΚ και θέτει σε ανταγωνισμό τις ΗΠΑ με την μουσουλμανική πίστη, είναι σίγουρα όχι μόνο ενάντια στις αξίες μας, αλλά και ενάντια στην εθνική μας ασφάλεια», δήλωσε ο κ. Κουκ, χωρίς πάντως να αναφερθεί ονομαστικά στον κ. Τραμπ.

Κλείσιμο
Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζε Τζόνσον δήλωσε πως η πρόταση του κ. Τραμπ μπορεί να ματαιώσει τις αμερικανικές προσπάθειες να θέσει διαύλους επικοινωνίας με την μουσουλμανική κοινότητα, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι ανέφερε πως οι ιδέες του Τραμπ δεν είναι εποικοδομητικές.

Το Πεντάγωνο αριθμεί χιλιάδες μέλη που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις και δηλώνουν μουσουλμάνοι. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από το υπουργείο Άμυνας 3.817 εν ενεργεία αξιωματικοί και 2.079 μέλη της εθνοφρουράς και των εφεδρειών δηλώνουν ως θρησκεία τους το Ισλάμ.

Σύμφωνα με ποικίλες εκτιμήσεις, περίπου 3 εκατομμύρια μουσουλμάνοι ζουν στις ΗΠΑ, αριθμός που αντιστοιχεί στο 1% του πληθυσμού της χώρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης