Λαβρόφ: Η κατάρριψη του Airbus ισοδυναμεί με επίθεση κατά της Ρωσίας

Λαβρόφ: Η κατάρριψη του Airbus ισοδυναμεί με επίθεση κατά της Ρωσίας

Θα αμυνθούμε με κάθε δυνατό μέσο, είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας

Λαβρόφ: Η κατάρριψη του Airbus ισοδυναμεί με επίθεση κατά της Ρωσίας
Η κατάρριψη του Airbus της  Metrojet ισοδυναμεί με επίθεση κατά της Ρωσίας, διεμήνυσε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ανακοινώνοντας ότι η χώρα του θα χρησιμοποιήσει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της.

«Η τρομοκρατική επίθεση στο Σινά ήταν μια επίθεση κατά των υπηκόων της Ρωσίας, η οποία ισοδυναμεί με επίθεση κατά της χώρα μας. Το δικαίωμα στην αυτοάμυνα θα το ασκήσουμε με κάθε δυνατό μέσο», υπογράμμισε ο κ. Λαβρόφ.

Την ίδια ώρα, το Κρεμλίνο διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν τα σχέδια της Ρωσίας όσον αφορά στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, ενώ ζήτησε την άμεση συνδρομή και του συριακού στρατού.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Ρώσος κυβερνητικός εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ υποστήριξε ότι οι αεροπορικές επιδρομές από μόνες τους δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικές στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους. Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να αλλάξει τα σχέδιά της στη Συρία, τα οποία θα πρέπει να ενισχυθούν με χερσαίες επιχειρήσεις του συριακού στρατού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης