ΕΤΕπ: Θα επανεξετάσουμε τα δάνεια προς την Volkswagen

ΕΤΕπ: Θα επανεξετάσουμε τα δάνεια προς την Volkswagen

Αν αποδειχτεί ότι τα χρησιμοποίησε για την απάτη, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα ζητήσει πίσω τα κεφάλαια που δάνεισε, δήλωσε ο επικεφαλής της τράπεζας, Werner Hoyer

ΕΤΕπ: Θα επανεξετάσουμε τα δάνεια προς την Volkswagen
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα εξετάσει κατά πόσο η Volkswagen χρησιμοποίησε δάνεια από την Ε.Ε. για το λογισμικό παραποίηση και αν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο θα ζητήσει πίσω τα κεφάλαια που δάνεισε, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της τράπεζας, Werner Hoyer.

"Η ΕΤΕπ πρέπει να εκπληρώνει ορισμένους περιβαλλοντικούς στόχους" είπε στην Sueddeutsche Zeitung, δικαιολογώντας την απόφαση αυτή.

Η ΕΤΕπ έχει δώσει περίπου 4,6 δισ. ευρώ σε δάνεια στην γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία από το 1990, μεταξύ άλλων για την ανάπτυξη κινητήρων με χαμηλότερες εκπομπές ρύπων.

Από αυτά, περίπου 1,8 δισ. ευρώ ακόμα δεν έχουν δοθεί.

Η τράπεζα θα διεξάγει ενδελεχείς ελέγχους για τη χρήση των κεφαλαίων αυτών από την VW μετά το σκάνδαλο ότι περίπου το 40% των οχημάτων της διαθέτουν λογισμικό παραποίησης των εκπομπών ρύπων.
Κλείσιμο

Παράλληλα, ο Hoyer δήλωσε ιδιαίτερα απογοητευμένος από την Volkswagen και πρόσθεσε ότι το σκάνδαλο θα επηρεάσει σημαντικά τη σχέση της ΕΤΕπ με την εταιρεία.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης