Συρία: Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν την αρχαία πόλη της Παλμύρας

Συρία: Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν την αρχαία πόλη της Παλμύρας

Δεν υπάρχουν προς το παρόν αναφορές για καταστροφές στον αρχαιολογικό χώρο - Έκκληση από την UNESCO να σταματήσουν οι μάχες 


Συρία: Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν την αρχαία πόλη της Παλμύρας
Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κατέλαβαν την αρχαία πόλη Παλμύρα την έπειτα από μάχες με τις Δυνάμεις Εθνικής Άμυνας της Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε πως η οργάνωση κατέλαβε σχεδόν ολόκληρη την πόλη, αλλά δεν υπάρχουν, μέχρι στιγμής, πληροφορίες για καταστροφές.

Κλείσιμο
Οι δυνάμεις της οργάνωσης ελέγχουν επίσης την αεροπορική βάση της Παλμύρας, τη φυλακή και το αρχηγείο των υπηρεσιών Πληροφοριών.

Περισσότεροι από 100 μαχητές των δυνάμεων του καθεστώτος της Δαμασκού σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύκτας σε συγκρούσεις με τους τζιχαντιστές στην πόλη της Παλμύρας και στα περίχωρά της.

Νωρίτερα την Τετάρτη, η UNESCO, που έχει χαρακτηρίσει την Παλμύρα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, έκανε έκκληση να σταματήσουν οι μάχες και ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει τον πληθυσμό αλλά και «να διαφυλάξει τη μοναδική πολιτιστική κληρονομιά» της Συρίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης