ΗΠΑ: Την απόφαση για τη δολοφονία του Μάικλ Μπράουν περιμένει το Φέργκιουσον

ΗΠΑ: Την απόφαση για τη δολοφονία του Μάικλ Μπράουν περιμένει το Φέργκιουσον

Ο κυβερνήτης του Μιζούρι Τζέι Νίξον έχει ήδη κηρύξει την πολιτεία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και η Εθνοφρουρά έχει τεθεί σε επιφυλακή

ΗΠΑ: Την απόφαση για τη δολοφονία του Μάικλ Μπράουν περιμένει το Φέργκιουσον
Η ανακοίνωση της απόφασης του σώματος των ενόρκων για το εάν θα ασκηθεί ποινή δίωξη σε βάρος του αστυνομικού που πυροβόλησε και σκότωσε τον 18χρονο άοπλο αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν επίκειται σήμερα υπό τεταμένης ατμόσφαιρας στο Φέργκιουσον του Μιζούρι. 

Ο κυβερνήτης του Μιζούρι Τζέι Νίξον έχει ήδη κηρύξει την πολιτεία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και η Εθνοφρουρά έχει τεθεί σε επιφυλακή, καθώς αναμένονται διαδηλώσεις σε περίπτωση που δεν ασκηθεί δίωξη σε βάρος του λευκού αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον.

Ο συνήγορος της οικογένειας του Μάικλ Μπράουν και οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι το σώμα των ενόρκων στο Σεντ Λούις έχει καταλήξει σε απόφαση, η οποία θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ωρών.

Κλείσιμο
Η οικογένεια του 18χρονου έχει απευθύνει έκκληση για ηρεμία ενόψει της ανακοίνωση της απόφασης, λέγοντας ότι «το να κάνουμε κακό σε άλλους και να καταστρέφουμε περιουσίες δεν είναι η απάντηση».

Ωστόσο, έκκληση για ηρεμία απηύθυνε και ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα. Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι ο αμερικανός πρόεδρος ζητά να είναι ειρηνικές οι όποιες διαδηλώσεις στο Φέργκιουσον.

Ο 18χρονος Μάικλ Μπράουν έπεσε νεκρός από πυρά του Ντάρεν Ούιλσον στο προάστιο Φέργκιουσον του Σεντ Λούις στις 9 Αυγούστου. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την εκδοχή της αστυνομίας, είχε προηγηθεί πάλη μεταξύ του 18χρονου και του αστυνομικού πριν ανοίξει πυρ ο Ντάρεν Ουίλσον. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Μπράουν ήταν άοπλος και δέχθηκε τα πυρά του αστυνομικού ενώ είχε τα χέρια του ψηλά.

Οι συνήγοροι της οικογένειας του Μάικλ Μπράουν αναφέρουν ότι ο νεαρός προσπαθούσε να παραδοθεί όταν πυροβολήθηκε, ενώ οι υποστηρικτές του αστυνομικού υποστηρίζουν ότι φοβόταν για τη ζωή του και άνοιξε πυρ όντας σε αυτοάμυνα.

Ενόψει της ανακοίνωσης της ετυμηγορίας τα σχολεία έχουν κλείσει, έχουν στηθεί οδοφράγματα και οι καταστηματάρχες έχουν καλύψει τις βιτρίνες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης