Μπουρκίνα Φάσο: Να αναλάβει την ηγεσία μεταβατικής κυβέρνησης ζητά ο πρόεδρος

Μπουρκίνα Φάσο: Να αναλάβει την ηγεσία μεταβατικής κυβέρνησης ζητά ο πρόεδρος

Για να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές σε ένα χρόνο από τώρα

Μπουρκίνα Φάσο: Να αναλάβει την ηγεσία μεταβατικής κυβέρνησης ζητά ο πρόεδρος
Την πρόθεσή του να πραγματοποιήσει συνομιλίες με την αντιπολίτευση σχετικά με τη συγκρότηση μιας νέας μεταβατικής κυβέρνησης, εξέφρασε ο πρόεδρος της Μπουρκίνα Φάσο, Μπλεζ Κομπαορέ.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, Ναμπερέ Ονορέ Τραορέ, ανακοίνωσε τη διάλυση του κοινοβουλίου και τη συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης, η οποία θα παραμείνει στην εξουσία το πολύ για διάστημα 12 μηνών, μετά τις αιματηρές διαδηλώσεις που ξέσπασαν στην πρωτεύουσα, Ουαγκαντούγκου, κατά του προέδρου. Ο Κομπαορέ δήλωσε επίσης ότι με την εκπνοή της 12μηνης θητείας της μεταβατικής κυβέρνησης, ο ίδιος θα παραδώσει την εξουσία.

«Είμαι ανοιχτός για συνομιλίες σχετικά με τη μεταβατική περίοδο, στο τέλος της οποίας θα παραδώσω την εξουσία», δήλωσε ο Κομπαορέ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο BF1.

Κλείσιμο
Πρόσθεσε επίσης ότι άρει την «απαγόρευση κυκλοφορίας» που είχε ανακοινωθεί νωρίτερα και ότι αποσύρει έναν προτεινόμενο νόμο σύμφωνα με τον οποίο του δινόταν το δικαίωμα να επιδιώξει την επανεκλογή του το επόμενο έτος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης